Música

Mar de terra endins

El grup manresà Falcon & Firkin, liderat per Jordi López, publica ‘Brisa de mar’, un disc amb un so “més mediterrani, acústic i fresc” i uns quants col·laboradors

Hi apareixen Pep Sala, Dani Flaco, Natxo Tarrés, Cesk Freixas, Pemi Rovirosa i Joan Masdéu

Falcon & Firkin és, des de fa quinze anys, el projecte personal del músic manresà Jordi López. El nom el va treure d’un pub de Londres, “on acostumava a estiuejar”, recorda. Però López també una altra destinació recurrent als estius, Sitges, on ha escrit bona part de les cançons de Brisa de mar (Cases de la Música), un disc amb un so “més mediterrani, acústic i fresc”, que en treballs anteriors, “més rockers i durs”. De fet, aquest és el novè àlbum de Falcon & Firkin, inclosos alguns discos amb un concepte més chill out o en què adapten clàssics del rock.

Actualment, Falcon & Firkin és un quartet que completen José Prieto, guitarra elèctrica i veus; Neifi Alcántara, baix, i Bruno Oliveira, bateria. Però en aquest disc, cuinat a foc lent per efecte de la pandèmia, amb Jordi Armengol com a productor ja habitual del grup, hi han participat una llarga nòmina de músics convidats: alguns noms tan coneguts dins l’escena musical catalana com ara Pep Sala, Natxo Tarrés (Gossos), Cesk Freixas, Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto), Dani Flaco i Joan Masdéu, antic cantant de Whiskyn’s, que està a punt de publicar el seu cinquè disc en solitari. També hi han participat Xavier Serrano i Jordi Ribot, d’Els Convidats; Ferran Gallart, dels Strombers; Albert Palomar, que va ser vocalista del grup manresà Plouen, i altres músics com ara Antonio El Remendao, Jos Racero i David Sais, que van anar passant pel Sia Studio del Pont de Vilomara, també a la comarca del Bages.

Amb un plantejament “intencionadament conceptual”, les lletres de totes les cançons segueixen un mateix fil conductor: el mar i el seu entorn. “Parlen de platja i d’estius tranquils en família, quan el temps es para i deixem de banda la nostra vida frenètica i les rutines”, afirma Jordi López. En aquest escenari marítim es desenvolupen “històries d’amor curtes que transmeten la calma del mar i la brisa de les onades quan les sents a prop”. Són cançons amb títols com ara El vell mariner, Temps era temps, Estius a la platja, Barques d’Itàlia i Sitges, un homenatge a la localitat que va ser principal font d’inspiració i que també il·lustra –concretament, la platja de l’Estanyol– la portada del disc.

Avui, Falcon & Firkin actua a La Casa dels Contes, de Barcelona (20 h); el 5 de març serà al Casino de Vic i el 5 de juny al Cafè del Teatre de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós