Patrimoni

Afronten la segona fase de la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí

Treuen a licitació els acabats de l’edifici, les instal·lacions elèctriques, de climatització i de seguretat contra incendis

També es restaurarà la fusteria exterior

La casa natal de Salvador Dalí, al carrer Narcís Monturiol, número 6, de Figueres, està en procés de rehabilitació des del setembre del 2019. S’havia calculat que es podria obrir l’any 2021, però la pandèmia n’ha alentit els treballs i n’ha relaxat els terminis. Per això, la maquinària administrativa està novament en marxa i, des d’aquesta mateixa setmana, ja s’ha tret a concurs la licitació per adjudicar les obres de la segona fase.

El termini màxim de presentació d’ofertes per a empreses o unions temporals d’empreses que s’hi vulguin presentar és el dia 28 de febrer. Surt a licitació per 1.343.638 euros, una xifra que presumiblement es reduirà en ser adjudicades les obres. Està calculat que els treballs no s’allarguin més de vuit mesos des del primer dia d’obres, cosa que suposaria que la rehabilitació estaria enllestida en els primers mesos del 2023.

L’execució de la segona fase de la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí preveu, bàsicament, la finalització dels acabats de tot l’edifici, així com les instal·lacions elèctriques, de climatització, de seguretat contra incendis i la restauració de tota la fusteria exterior de les diferents plantes.

Paral·lelament a la segona fase de la reforma de la casa natal, es desplegarà el projecte museogràfic, que està adjudicat des de l’estiu de l’any passat. El jurat va escollir el projecte presentat per l’UTE Varis-Transversal, una de les deu empreses que van aspirar a la concessió. El jurat que va escollir aquest projecte va valorar-ne la directriu d’explicar la vida, l’obra i el context en què va viure Salvador Dalí. Van veure molt positivament la utilització que fa el projecte guanyador d’elements escenogràfics que permetran que la casa, un cop s’hi hagi aplicat la museografia, sigui percebuda com a tal però sense confondre el públic sobre l’originalitat dels elements. A més, també es va destacar el caràcter “innovador” de la proposta i la “coherència amb el projecte museològic inicial”, amb l’ús de recursos actuals i de museografia immersiva.

LES XIFRES

1,3
milions d’euros
és l’import pel qual surt a licitació la segona fase de rehabilitació de la casa natal.
8
mesos
es calcula que durarà la segona fase de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona