Música

Toni Beiro viatja als 80 a ‘De vuelta al pasado’

El videoclip del nou ‘single’ inclou imatges de grups, pel·lícules i sèries de l’època

El cantant i compositor Toni Beiro ha publicat aquesta setmana el seu nou disc, un EP de cinc cançons titulat Sobrenatural (World Music Factory), que ha presentat en societat amb el videoclip de la cançó De vuelta al pasado . Beiro (Olot, 1974), actualment resident a Celrà, proposa en aquesta cançó i sobretot en el videoclip “un itinerari pels anys 80, com a reivindicació d’una època en què va haver-hi una gran explosió de música i cinema superguai, i que la gent de la meva generació –i els que van néixer una mica abans o una mica després– també la recordem com un món millor, en què jugàvem al carrer sense dependre dels mòbils”. “Diuen que no s’ha de mirar al passat, però per a mi és una festa”, explica Beiro. El videoclip, realitzat per Sergi Milà, s’obre amb el títol de la cançó escrit amb les cèlebres lletres de la nissaga fílmica Regreso al futuro, i a continuació apareix Beiro cantant el tema, o més ben dit la seva silueta, sobre la qual es projecten imatges dels Rolling Stones, Police, Miguel Ríos, Camarón, Led Zeppelin, Prince, Dire Straits i Tina Turner, però també escenes de Star Wars, Indiana Jones, Els joves, Grease i Verano azul, en un món de cassets, cintes VHS i Juegos reunidos.

Gravat íntegrament al seu propi estudi domèstic, on va tocar tots els instruments (“baixos, pianos, arranjaments de corda, programacions de bateria, guitarres acústiques i elèctriques, la veu, els cors i totes les percussions”), Sobrenatural és el sisè treball de Beiro , comptant la maqueta del 2002, i es mou dins dels seus paràmetres estilístics habituals: blues, rock, soul i una mica de flamenc “però no acaba de ser-ho”. “He fet aquest disc en plena pandèmia, però a casa, sense pressions i amb el millor aliat, el temps, perquè podia fer-ho tot al meu ritme, sense pensar que havia de pagar les hores d’un estudi professional”.

Sobrenatural, la cançó que obre el disc i li dona títol, està inspirada en una situació personal força traumàtica: “Em vaig lesionar el dit índex de la mà esquerra, que és el més important per a un guitarrista, perquè amb ell fas la celleta. La cançó parla d’estar a baix de tot, perquè no sabia si podria tornar a tocar mai més, però vaig estar un any i mig fent exercicis i, al final, he aconseguit treure el disc i ja estic recuperat. Soc un lluitador i, quan tinc dificultats, encara trempo més.”

També parla de superació personal i de lluitar pels teus somnis a la cançó Ahora o nunca. Aura és una cançó per a la seva dona: “Li devia des que la vaig conèixer, però era difícil fer una cançó a l’altura de la seva energia”. I Si alguien nos ve desde fuera és una cançó de crítica social: “Si hi hagués vida intel·ligent fora de la Terra i ens mirés, fliparia de com és l’espècie humana.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS