Música

El Conservatori de Girona centra la Setmana Cultural en les dones

Entre altres actes, oberts a tothom, hi haurà una xerrada de Victòria Palma, dilluns

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona recupera també la seva Setmana Cultural, que tindrà lloc entre els diumenges 6 i 13 de març, amb un total de 43 activitats programades, 5 de les quals obertes al públic en general, amb entrada gratuïta però amb reserva prèvia a través del web www.cmg.cat . La Setmana Cultural vol contribuir a dos dels objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, l’educació de qualitat i la igualtat de gènere, i per això centra en la dona algunes de les seves activitats com ara la conferència de la periodista figuerenca Victòria Palma, sobre el seu llibre Femení i singulars, dilluns 7 a l’aula magna de la Casa de Cultura (18.30 h). El llibre, com l’espai homònim que Palma presenta a Catalunya Música, treu a la llum la vida i l’obra de dones, tan extraordinàries com poc conegudes, vinculades a la música. En aquesta mateixa línia, la professora M. Àngels Bronsoms ofereix al Conservatori l’assignatura La música clàssica en veu femenina. Durant la setmana també es podrà veure al vestíbul del centre una exposició de llibres sobre dones compositores.

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació, i Marta Morena, gerent del centre, van presentar una programació amb tallers, masterclasses, assajos, gimcanes, etc. Les activitats obertes començaran aquest diumenge amb el concert familiar L’univers a tocar, d’Héctor Parra i Imma Santacreu (12 h). Dijous tindrà lloc una audició dels alumnes de saxòfon al Viader (18.30 h) i divendres 11 alumnes d’orquestra i de l’Aula de Música Antiga, el Cor jove i el Cor de Cambra oferiran el concert In The Mood for Love, amb música de Purcell, a El Canal de Salt (20 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda