Música

Alba Pujals i Rita Payés donen el tret de sortida al 41 Festival Jazz Terrassa

La cita suposa el retorn del gruix d’activitats en els escenaris habituals però sense el popular Pícnic Jazz

Alba Pujals i Rita Payés han donat aquest dimecres el tret de sortida al 41 Festival Jazz Terrassa, que recupera el batec musical de la capital vallesana deixant enrere el gruix de restriccions de la pandèmia.

En aquesta ocasió, noves veus del jazz i primeres espases de l’escena internacional es donen la mà en una cita que no podrà gaudir encara del tradicional Pícnic Jazz, la proposta més popular del festival i que convertia el parc de Vallparadís en una gran sala de concerts a l’aire lliure.

Enguany, el pianista Ignasi Terraza rebrà el Premi Jazzterrasman 2022 en reconeixement a la seva vinculació amb el festival.

La Nova Jazz Cava ha acollit l’arrencada del festival, una tradició ineludible per obrir una de les propostes musicals més esperades per als amants de la música de jazz. El tret de sortida l’ha donat el so del trombó d’Alba Pujals i Rita Payés: “Són dues trombonistes que posen precisament el trombó al centre de l’actuació com a instrument solista”, explica la coordinadora del festival, Susanna Carmona.

La responsable de la cita assegura que aquestes dues compositores i creadores, que actuen amb format quintet, demostren l’aposta per projectes amb segell local. “Ho fem amb un homenatge al trombonista Slide Hampton, que va morir al novembre de l’any passat, no només és estrany veure un trombó liderant una formació de jazz, en aquest cas hi fem amb dos”, detalla la trombonista Alba Pujals.

La seva actuació a la Nova Jazz Cava té un pes emocional especial per aquest conjunt per què suposa obrir una cita que han seguit tota la seva vida. “Jo de petita venia com oient, fins i tot abans de tocar el trombó, és una cita amb la qual he anat creixent fins a dur-me on soc ara”, admet Pujals.

El festival surt de nou al carrer, en espais on feia dos anys que no s’hi oferien espectacles per la situació pandèmica. En total hi haurà una vintena d’actuacions en els 19 dies que dura la cita, recuperant escenaris com la plaça Vella o la plaça Catalunya, i consolidant el del parc de Sant Jordi, que es va estrenar l’any passat.

El Pícnic Jazz, però, haurà d’esperar, donat que la gran aposta del parc de Vallparadís s’ha ajornat. “Es va decidir que tenint en compte la situació viscuda en els darrers mesos podíem ajornar-ho fins a l’any que ve”, assenyala Carmona.

Al llarg d’aquests dies passaran pels escenaris del festival uns 220 músics, que participaran en el mig centenar d’actuacions programades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda