Cultura

Arrenca el Festival de Circ Trapezi de Reus

Aquest any es farà un homenatge a la figura de Rogelio Andreu Laserre, professor de 'clown' i acrobàcia

Unes 60 companyies i 160 espectacles conformen el cartell del Festival de Circ Trapezi que se celebra a Reus (Baix Camp) des d'avui fins al 13 de maig.

El Festival Trapezi comença amb l'espectacle 'Tot és cosa de dues' de producció pròpia i creat i dirigit per César Compte.

Trapezi, amb un pressupost de 456.000 euros, es desenvolupa en 22 espais de la ciutat de Reus on es podran veure muntatges de gran, mitjà i petit format, cabaret, espectacles itinerants i format italià.

Pel que fa a les companyies estrangeres que participen al Trapezi figuren grups del Marroc, Rússia, França, Holanda, Perú, Turquia, Brasil, Itàlia, Alemanya i Canadà.

En aquesta edició, el festival coprodueix diferents espectacles: Baro D'evel Cirk Cie./ Blaï Mateu Trias amb el muntatge 'Ï', on destaquen els treballs acrobàtics, el joc de pallassos i la relació entre escena i cinema; la Cía. Antiga & Barbuda amb l'espectacle 'B.A.R.R.A.'; Circ de l'Ombra amb l'espectacle 'Circ de l'Ombra' i Clara Poch amb el nombre de 'Pèndol'.

També destaquen el nombre de marionetes dels russos Petrushka Theatre, la barreja de salts acrobàtics, malabars i teatre al carrer dels belgues Cirq'ulation Locale i un grup d'acròbates procedents de Tànger, entre d'altres.

Aquest any es farà un homenatge a la figura de Rogelio Andreu Laserre, professor de 'clown' i acrobàcia que dóna nom a l'escola de circ Rogelio Rivel del barri Nou Barris de Barcelona, que consistirà en la projecció de 'El senyor Rogelio', un documental realitzat per Manuel Méndez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.