Patrimoni

Tossa de Mar fa reviure l’edifici racionalista de Ca l’Acerbi

Construït l’any 1945, està inspirat en l’escola de la Bauhaus

La primera fase de les obres actuarà sobre la façana

Se’n plantegen usos com a equipament municipal de caire cultural

L’Ajuntament de Tossa de Mar impulsa la reforma de l’edifici de Ca l’Acerbi, una mostra arquitectònica inspirada en l’escola racionalista de la Bauhaus i declarat bé cultural d’interès local. L’objectiu és convertir aquest característic edifici, que es va construir el 1945, en un nou espai cultural. En una primera fase, els treballs consistiran en la reforma exterior, que inclou, entre d’altres, obres a la façana i la reparació de coberta i baranes, per un import de 100.000 euros.

Ara mateix, el govern es planteja dues idees d’ús per a aquest edifici: en primer lloc, ser la seu d’una ruta d’art d’avantguarda –vegeu peça–, o bé convertir-lo en un espai de trobada amb contingut històric i artístic per escoltar música en viu o conversar envoltat de cultura, art i un entorn enjardinat. Aquesta proposta permetria utilitzar el mateix edifici com a protagonista, i aprofitar-ne l’estil i la particularitat arquitectònica per, un cop restaurat, crear un espai que recuperaria els seus orígens gràcies a la decoració i el mobiliari. El fet que l’edifici, situat a l’avinguda Pelegrí, se situï al costat de la Vil·la Romana dels Ametllers i de la Casa de Cultura –ubicada en un antic edifici d’origen indià fundat com a hospital de pobres l’any 1773– permetria abraçar tres elements patrimonials de tres èpoques històriques que han influït extraordinàriament en el desenvolupament de la població i que ajuden a explicar la Tossa de Mar d’avui. Tots tres formarien un nou centre cultural a l’abast dels ciutadans i com a pol d’atracció de turisme cultural de qualitat. La casa pren el nom de Giuseppe Acerbi, que va sortir d’Itàlia als anys vint per viatjar a Alemanya, però que amb l’arribada de Hitler al poder va emigrar a l’Estat.

LA DATA

1945
L’arquitecte
Otto Boelitz, amic de la família, va fer el projecte de Ca l’Acerbi amb un estil racionalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol