Llibres

Apareix el primer llibre de les catacumbes de la fuck_tory

‘Mor_fina’ inclou poemes de Joan Josep Camacho Grau i il·lustracions de Rafael Cruz , de la drim_maxín

“A finals de l’any 15 del present segle, en Rafael Cruz i jo mateix –la drim_maxín– vàrem prendre possessió d’un local –la fuck_tory– a la travessia de l’Auriga, al cor del Barri Vell de Girona. El vàrem farcir de trastos, llibrots, vinils, dibuixos i fum. Hi fèiem vida: música, escrits, pintures, invocacions, gent...”, escriu Joan Josep Camacho Grau a la solapa de Mor_fina, el primer llibre sorgit d’aquella etapa vital i creativa a la fuck_tory, més que un local d’assaig per a aquest duet d’activistes sonors i poètics coneguts com la drim_maxín. Del local en qüestió ja n’havien sortit alguns dels discos de la drim_maxín, com ara Fam (2016) i Set o buit 2017. En aquest llibre, publicat per Jesús Aumatell , editor, dins la seva col·lecció Buscalls de poesia catalana actual –després d’obres de Rosa Codina i Josep Masats–, Joan Comes, àlter ego literari de Camacho Grau, signa els poemes i comparteix l’autoria de les il·lustracions amb R. Cru, o sigui Cruz.

Mor_fina, un títol que remet tant fin’amor o amor cortès dels trobadors com al grup nord-americà Morphine –el llibre està dedicat a la memòria de Mark Sandman, el seu líder–, parla, en essència, de “la desolació total i la gelosia”, segons Camacho Grau.

L’odissea a les catacumbes de la fuck_tory va acabar al cap d’un any i mig, quan els van tallar la llum del local, però la drim_maxín va sortir d’allà amb una nova actitud: “No pensar el que fas, sinó fer-ho, amb totes les conseqüències.” I aviat hi haurà noves notícies sonores del duet: un disc, gravat durant dos dies del febrer al Soundclub de Salt, amb Marc Valls a la bateria i Jordi Gispert al baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia