Cinema

Albert Serra, a Canes

‘Tourment sur les îles’ (‘Turment a les illes’), rodada a la Polinèsia francesa amb Benoît Magimel i Sergi López, competirà per la Palma d’Or en la pròxima edició

És el primer cop que el director competeix per la Palma d’Or de Canes i el cinquè que va al festival

El director català Albert Serra ha estat seleccionat en la secció oficial del pròxim festival de Canes amb la seva pel·lícula Tourment sur les îles (Turment a les illes), segons van anunciar ahir els organitzadors del certamen. Serra serà l’únic representant estatal que competirà per la Palma d’Or del festival, que havia anunciat el dia 14 passat els seus candidats a la Palma d’Or, però que els va ampliar ahir amb tres títols més. També s’han afegit a la llista Le otto montagne, de Charlotte Vandermeersch i Felix Van Groeningen, i Un petit frère, de Léonor Serraille.

El director català visitarà el certamen de la Costa Blava per cinquena vegada, després que Honor de cavalleria (2006) i El cant dels ocells (2008) van passar per la secció paral·lela Quinzena dels Realitzadors; La mort de Lluís XIV es va projectar en una sessió especial fora de concurs el 2016 i, tres anys més tard, Liberté va aconseguir el premi especial del jurat de la secció Una certa mirada.

En aquesta ocasió, Albert Serra, amb vuit pel·lícules, instal·lacions artístiques i projectes teatrals que han anat fent gran el seu prestigi internacional, competirà per la Palma d’Or amb noms consagrats com Hirokazu Kore-eda, Cristian Mungiu, els germans Jean-Pierre i Luc Dardenne, David Cronenberg, Arnaud Desplechin o Claire Denis.

Tourment sur les îles està protagonitzada per Benoît Magimel, Sergi López i Cécile Gilbert. Narra la història d’una escriptora d’èxit que torna a casa seva a la Polinèsia Francesa i, en plena crisi creativa, accepta un treball d’intèrpret per a un ambaixador, pel qual comença a sentir una forta atracció.

Es dona la circumstància que, durant el rodatge de la pel·lícula a la Polinèsia francesa, Albert Serra va rodar un petit clip per commemorar els deu anys de la Filmoteca al Raval, que ha inspirat també el cartell. El color del cartell recorda la instal·lació que Albert Serra va inaugurar a la Fundació Tàpies el 2019, a la qual pertany la imatge que acompanya aquest text.

Antecedents

Pedro Almodóvar ha competit amb diversos films els últims vint anys al Festival de Canes. Per trobar antecedents de cineastes catalans a la secció competitiva del certamen francès cal remuntar-se fins al 2009 amb Mapa dels sons de Tòquio, d’Isabel Coixet (curiosament protagonitzada també per Sergi López), i el 2001 amb Pau i el seu germà, dirigit per Marc Recha i protagonitzada per David Selvas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda