Llibres

Sant jordi 2022

Tomàs Molina preveu que a partir de les sis de la tarda escampi a Barcelona

El meteoròleg recorda que els calamarsades són habituals a l’abril

Alguns escriptors han quedat xops i algunes parades han hagut d’aturar l’activitat per apagades o plegar perquè la pluja els ha mullat els llibres

El meteoròleg Tomàs Molina creu, d’acord amb les previsions amb què treballa, que a partir de les sis de la tarda  a Barcelona ja haurà escampat i els autors podran tornar a signar els seus exemplars sense la pluja que ha caigut durant part de la diada.

En declaracions a Efe, l’home del temps de Tv3, autor d’“El gran llibre del planeta” (Montena), ha recordat que a principis d’aquesta setmana ja va alertar que en determinades hores del migdia d’avui “els tendals podrien volar”, i que entre les tres i les cinc de la tarda hi tornaria a haver pluja.

En aquest sentit, en to de broma, ha dit que ell pot demostrar que “s’ha mullat”.

Molina ha explicat que les calamarsades al mes d’abril són habituals a Catalunya. “Aquest temps no és culpa meva”, ha subratllat.

Abans de la tempesta que cap a la una del migdia ha deixat algunes casetes en mal estat i ha mullat molts llibres, Molina ha pogut signar exemplars del seu últim títol, destinat a petits lectors.

En una de les parades, s’ha assegut al costat del periodista Jordi Basté i del dramaturg Marc Artigau, autors a quatre mans de la novel·la “Ningú sabrà qui ets”, que no han pogut signar per un problema d’electricitat que ha deixat la seva caseta sense caixes registradores.

L’editora de Raig Verd, Laura Huerga, ha explicat a través de les xarxes socials que la tempesta els ha fet perdre dotze metres de llibres i, per això, han decidit i han decidit deixar de vendre els seus exemplars.

Alguns escriptors han hagut de canviar-se totalment de roba perquè la calamarsada els ha enxampat en ple carrer sense tenir temps de protegir-se.

Julia Navarro ha explicat a Efe que s’ha mullat de cap a peus. Tot i així, manté que aquest és “un Sant Jordi molt esperat, especialment emocionant, perquè estem notant les enormes ganes que tenien tots els lectors de tornar a viure el dia amb nosaltres després de la pandèmia”. “M’he deixat petonejar per tothom”, ha afegit.

El periodista Carles Porta ha continuat signant “sota la calamarsada i la gent no es movia”. “Tots molt amables en un dia molt bonic, en el qual hi ha molts lectors que m’han dit que gràcies al programa ‘Crims’ i al llibre han après català. La gent és meravellosa”, ha celebrat. Porta signa dempeus, perquè li agrada “el contacte amb els lectors, tocar-los, estar prop d’ells”. Però això, en un dia de pluja, ha comportat que hagués de canviar-se tot el vestuari.

També ha hagut d’anar a casa seva a canviar-se de roba i sabates l’escriptora Gemma Lienas, l’última novel·la de la qual és “La vida privada de Carmina Massot” (Univers).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA