Còmic

Manga en català

Grup Enciclopèdia impulsa un nou segell amb l’objectiu d’editar entre 60 i 70 títols anuals i acostar la lectura en català al públic jove

Dels 1.033 volums de manga publicats a l’Estat el 2021, només 39 eren en català

Grup Enciclopèdia ha llançat el primer segell editorial que publicarà manga exclusivament en català. Aquest rep el nom de Kaji Manga i s’ha donat a conèixer coincidint amb la celebració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El nou segell vol ocupar un buit editorial i portar l’abundància i diversitat de les edicions japoneses al mercat català. El director general de grup, Joan Abellà, ha afirmat que el català no pot quedar al marge de cap format considerat literatura i ha destacat la importància d’oferir productes en català als joves. I és que el grup ha destacat que tot i l’impuls del manga, amb més de 1.033 volums publicats a l’Estat espanyol el 2021, només 39 títols eren en català. Kaji Manga publicarà entre 60 i 70 títols per any.

El nou segell proposarà una sèrie de títols que abastaran les diverses demografies de les publicacions japoneses, des del shonen i el seinen al shojo i el josei, passant pel Boys love i el Yuri. També oferirà diversos gèneres, com slice of life, la ciència-ficció, la fantasia i les històries romàntiques.

Està previst que els primers títols del nou segell editorial arribin aquesta tardor a les llibreries. Per l’editor Carles M. Miralles, Kaji Manga també té la intenció de construir un mercat de manga en català que se sostingui per si sol, sense haver de buscar el suport d’altres mitjans, com és el cas de la televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA