Còmic

Còmic

El Comic Barcelona tanca la seva 40a edició amb més de 110.000 visitants

El saló s’apropa a les xifres de públic prèvies a la pandèmia

El certamen ha dedicat una exposició als seus quaranta anys d’història i a l’il·lustrador Miguel Gallardo, que va morir al febrer

Comic Barcelona ha recuperat aquest cap de setmana l’ambient festiu en la seva primera edició presencial després de dos anys de pandèmia de Covid-19.

Després de dos anys d’edició en línia, el saló del còmic barceloní ha tornat a la Fira de Montjuïc i ha rebut més de 110.000 assistents, una xifra similar al nombre de visitants que tenia abans de la pandèmia (118.000 el 2019), que han pogut tornar a gaudir del contacte amb les seves autores i autors favorits.

El retorn a la normalitat ha coincidit amb la commemoració de la 40a edició del certamen, que s’ha celebrat amb un any de retard. El saló ha repassat en una gran exposició la seva pròpia història i també la del còmic en les últimes quatre dècades.

També ha dedicat una mostra a l’il·lustrador Miguel Gallardo, desaparegut el passat febrer, que va ser l’autor precisament del cartell del primer Saló del Còmic, l’any 1981.

Un centenar d’autores i autors han passat pel saló, que aquest any ha volgut posar el focus en els autors de casa. El Gran Premi a tota una trajectòria que atorga Comic Barcelona ha recaigut en el veterà dibuixant valencià i mestre de la línia clara Daniel Torres.
 
Meritxell Puig, directora del saló i de Ficomic, l’entitat organitzadora, ha assegurat que estan “molt contents” del retorn a la fira presencial i n’ha fet un “balanç molt positiu perquè ha tornat la gran festa del còmic” i ho ha fet amb “aires nous”.

En aquest sentit, ha dit que estan “molt emocionats” davant la resposta de la gent perquè ha tornat “amb moltes ganes i il·lusió”. Puig ha destacat que han vist “molts joves, moltes famílies i gent nova” que ha vingut a “descobrir el còmic”. “Tenim oferta per moltíssim públic, el del còmic, depenent del gènere, diversitat. Hi ha molts temes i hem fet selecció, i tot ha sigut un èxit: trobades amb autors, signatures, exposicions, xerrades”, ha resumit. La directora ha insistit que “tot ha sigut un èxit” i que “no podria destacar res en particular”.

Tot i que no ha volgut revelar res, Puig ha reconegut que ja tenen coses en “marxa” de cara a l’any que ve. “Aquest any ens hem basat amb autors nacionals perquè son els que han estat 40 anys i l’any vinent ja estem pensant en autors internacionals”, ha apuntat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA