Música

El Vendrell reivindica el ‘seu’ Pau Casals

La 41a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals presenta com a eix temàtic la relació del mestre amb la seva terra natal. El festival, que tindrà lloc del 9 al 22 de juliol al Vendrell, tindrà un any més una programació amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, han organitzat aquest festival programant un total de vuit concerts, a més de dues projeccions sobre Pau Casals i el seu vincle amb Puerto Rico.

Sota el títol de Pau Casals al Vendrell, el seu director artístic, Bernard Meillat, destaca alguns dels concerts del festival, com ara els dels grans violoncel·listes Daniel Müller Schott, que es durà a terme el 16 de juliol juntament amb la pianista Annika Treutler, i el d’Edgar Moreau, que serà el 21 de juliol juntament amb Louis Lortie al piano i Paul Meyer al clarinet. Tots dos músics debutaran per primera vegada al lloc de naixement de Pau Casals. També destaca l’actuació de Gabriel Cercano, deixeble dels mestres Leon Fleisher i Richard Goode, que, juntament amb la violinista Liza Ferschtman i Ivan Karizna, músic que està en el començament d’una gran carrera i ha estat encomanat amb el violoncel de Paul Tortelier, seran els encarregats del concert inaugural del festival el dissabte 9 de juliol.

Un altre esdeveniment serà l’actuació del Quartet Casals, considerat un dels millors quartets del món, que torna a actuar al Festival el 12 de juliol per celebrar la rehabilitació arquitectònica i la renovació del Museu Pau Casals juntament amb un dels seus companys preferits, el pianista Alexander Lonquich. Seguint la tradició del projecte Marlboro, posat en marxa l’any passat, el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell torna a reunir membres col·laboradors com ara Alexander Janiczek i Lily Francis, i Jonathan Brown i Erica Wise. Els joves músics interpretaran obres de J.S. Bach, L.V. Beethoven, W.A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, M. Ravel, entre d’altres, en un concert molt especial el 19 de juliol a la plaça Nova del Vendrell, la mateixa plaça on Casals va dirigir la seva orquestra l’any 1927.

Un concert d’orgue a l’església parroquial i dues projeccions lligades molt estretament a la relació de Casals amb Puerto Rico, terra natal de la seva mare, completen un programa d’activitats d’un festival que continua difonent el llegat musical i humanístic de Casals.

Les entrades estaran disponibles a la taquilla i a la pàgina web de l’Auditori Pau Casals a partir del 25 de maig a les 10 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda