Altres

Joan Domènech rep el premi Ramon Fuster

Per la seva trajectòria pedagògica, cívica, cultural i política

El mestre, professor universitari i historiador lloretenc Joan Domènech i Moner rep avui el premi Ramon Fuster que atorga el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. Domènech rep el premi en reconeixement a la seva trajectòria pedagògica, cívica, cultural i política al servei del país i de la llengua i la identitat catalanes. L’acte, que es fa a dos quarts de 7 de la tarda a la sala Ramon Fuster del col·legi serà presidit per Mariàngela Vilallonga, presidenta de la Fundació Prudenci Bertrana, i la glossa del premi a Joan Domènec anirà a càrrec de Francesc Danés. “És el premi més important que té el col·legi i que ha rebut gent amb molt reconeixement, com és el cas de la pedagoga i escriptora Teresa Juvé (2018)”, va explicar ahir el mateix Domènech, que ha estat delegat del col·legi durant setze anys –va plegar l’any passat.

L’historiador va assegurar que fa uns dies el van convocar a Barcelona per notificar-li que “la junta s’havia reunit i que per unanimitat van creure que la meva trajectòria mereixia el premi”. “Va ser una sorpresa i em fa molta il·lusió”, va dir.

A més de Teresa Jové, també han rebut el premi Ramon Fuster: Carles Duarte (2014), Joaquim M. Puyal (2005), Albert Balcells (1993), Joan Triadú i Maria Aurèlia Capmany (1981), entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA