Art

L’Inund’Art de Girona potencia els ‘recorreguts sensitius’ en la 17a edició

La mostra d’art contemporani oferirà exposicions, instal·lacions i performances en el seu retorn a l’espai públic, del 3 de juny al 31 de juliol

El festival Inund’Art recuperarà l’espai públic de Girona en la dissetena edició, que tindrà lloc del 3 de juny al 31de juliol. La mostra d’art contemporani tornarà d’aquesta manera al carrer després de dos anys de pandèmia, amb intervencions en espais com la Rambla de la Llibertat, el Punt de Trobada o la plaça de les Voltes d’en Rosés, a més del Museu d’Història (la Carbonera, la Cisterna i el Refugi Antiaeri), la Casa de Cultura i la Fundació Valvi. El programa inclou 25 propostes de 35 artistes, entre exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius, una vesant que es vol potenciar, amb la seva fusió d’arts escèniques, música i arts visuals, per tal de propiciar experiències úniques que necessiten la interacció entre l’artista i l’espectador.

Hi haurà artistes provinents de tot el territori català i alguns d’internacionals, guanyadors del certamen d’Art Per Tot i del Projecte Transfronterer, amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. La selecció, segons van assenyalar ahir els organitzadors en la presentació del festival, coordinat per Raquel Morón, combina participants de la convocatòria oberta, a la qual es van presentar més de 250 artistes, i una tria de projectes únics i diversos en el sector de les arts visuals contemporànies, un “model híbrid que fomenta la consolidació dels artistes emergents i reforça la professionalitat de grans artistes de renom del nostre país”, tal com van explicar-ho els seus responsables.

L’eix principal d’aquesta edició seran els recorreguts sensitius, amb cinc propostes específiques: Ambulantis, de la Companyia Ambulantis; Asalto al paraíso, de la Cia. Misstwo Mystic; Espai Kümedungu, de Teatro de los Sentidos; CorroC, d’Escarlata, i Anhelos, d’Ángeles G. Gordillo. A més, hi haurà la instal·lació Ordit, de Bayona Studio (Xevi Bayona i Cristina Montero), amb MID Studio i Emi Martínez; la instal·lació i performance participativa Nine, de Virginie Laidin, o l’exposició i performance de Mónica G. Saavedra Cuentos negros. Els alumnes de les escoles d’art de Girona i Olot tindran el seu espai al segon pis de la Casa de Cultura, així com els projectes de cocreació i residències als instituts. L’exposició col·lectiva d’Inund’Art continuarà centralitzada a la planta baixa de la mateixa Casa de Cultura, amb l’obra d’una onzena d’artistes. El festival renova així el seu compromís com a “espai de convivència, on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se i crear un espai de diàleg, intercanvi i reflexió”.

LA XIFRA

25
propostes artístiques
d’una trentena d’artistes es podran veure a diversos espais públics de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA