Llibres

Tanca la llibreria La Capona de Tarragona

Els tres propietaris actuals es jubilen i no han trobat relleu per continuar el negoci

El 30 de juny abaixarà la persiana després de 25 anys de servei

Fa quatre anys van plegar els responsables de La Rambla, una de les tres llibreries de referència que hi havia a Tarragona, i el pròxim 30 de juny també abaixarà la persiana La Capona, una de les més arrelades al centre de la ciutat, on ja només resistirà una sola llibreria, l’Adserà. Oberta el juliol de 1997, La Capona és gestionada per tres copropietaris, Josep Rovira, Ricard Espinosa i Pau Espinosa, que ara es jubilen sense haver trobat ningú que vulgui agafar-los el relleu. Quan van decidir fa un any que plegarien, no comptaven tenir tantes dificultats per trobar algú interessat a assumir el negoci. Asseguren que han ofert totes les facilitats, però no se n’han sortit. “Potser no hem tingut sort, o no ho hem sabut fer bé, o no s’han acabat d’atrevir”, lamenta Rovira. El llibreter, de tota manera, reconeix que no són un cas únic, i que costa trobar un recanvi per la duresa de la feina (“dona per posar un plat a taula i fer una mica de vacances”, diu), pel poc marge de benefici i la competència de les multinacionals. “Des de fora, la gestió d’una llibreria té un aspecte molt romàntic, però des de dins és duríssim”, afegeix. Pau Espinosa encara manté un bri d’esperança i comenta que, si durant el mes que falta per deixar el local apareix algun voluntari, el negoci es podrà salvar.

Clients, amics, autoritats i diverses persones de la societat civil tarragonina han expressat la seva tristesa per la clausura d’un negoci que anava més enllà de la venda de llibres. La Capona ha estat un espai de divulgació cultural i ha fet un paper de reforç del teixit associatiu a partir de col·laboracions amb diferents entitats en diversos àmbits. Els llibreters no creuen que aquesta activitat es perdi a la ciutat, sinó que es reprendrà en altres espais.

Fins al dia del comiat, faran descomptes per despatxar el màxim nombre de llibres possible i el 30 de juny a la tarda faran una festa de clausura. “Fins aleshores, continuarem fent la feina de sempre”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona