Cinema

CINEMA

Ferrater salta a la pantalla

J.R. Armadàs dirigeix el film ‘Teoria dels cossos’, amb Ivana Miño i Miquel Sitjar

El cap de la biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat (l’actor Miquel Sitjar) i la professora de literatura catalana de l’institut Gabriel Ferrater de Reus(Ivana Miño) van coincidint en actes relacionats amb el centenari del naixement del poeta i a poc a poc neix una atracció entre ells que va més enllà de la literatura. Aquest és l’argument de la pel·lícula Teoria dels cossos, el debut del director i guionista J.R. Armadàs, que es roda al llarg del mes de juny a Sant Cugat, Reus i diverses zones del Penedès i el Camp de Tarragona.

“Tenir l’oportunitat de crear una història al cinema és un somni fet realitat”, comenta el realitzador. “Estem gaudint moltíssim i ens sentim molt afortunats de poder rodar en localitzacions meravelloses que aportaran un valora extra a la producció”, hi afegeix sobre el rodatge d’aquesta pel·lícula, que vol que sigui “generosa en humor, però també rica en reflexió i amb les dosis necessàries d’intensitat dramàtica”.

L’actor Miquel Sitjar creu que “la història fa d’efecte mirall on ens podem veure reflectits”. “Té l’equilibri adequat entre la cruesa de realitat i el món oníric en el qual tots ens hem trobat quan ens enamorem –hi afegeix–, aquell estat d’il·lusió que et duu a un lloc on et sents indestructible i tot es torna de colors i entusiasme.” L’any 2021 l’actor també va dirigir una peça breu basada en un poema de Ferrater pel Festival Nacional de Poesia.

El món del poeta

Per la seva banda, Ivana Miño descriu el seu personatge com “una professora de literatura entusiasta i de ment oberta”, que “té una vida organitzada, i creu que ho té tot sota control... fins que apareix el Mon, i se li capgira una mica tot. Per a mi, explorar aquest moment clau en la vida d’una persona, a través del món de Gabriel Ferrater, els seus textos, les seves idees, els llocs on va viure… és un regal en forma de rodatge”.

Completen el càsting les actrius Sònia Masuda i Mercè Rovira, dues companyes de feina de la protagonista, i Juli Fàbregas, que es posarà a la pell del millor amic del bibliotecari. El film també té col·laboracions especials dels actors Joan Frank Charansonnet i Ricard Balada, així com de la periodista Maria Xinxó i de l’actor Francesc Orella, que s’interpretaran a ells mateixos en dos moments del films.

Enguany se celebra el centenari del naixement del poeta. Teoria dels cossos pren el títol del tercer i últim volum de poesia de Gabriel Ferrater, publicat el 1966. El guió ha estat escrit a quatre mans per J.R. Armadàs i el també director i guionista Santi Lapeira. Les localitats on va néixer i morir Gabriel Ferrater, Reus (1922) i Sant Cugat (1972), participen en aquesta producció d’Impulsafilm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA