Música

Maria Arnal i Marcel Bagès, doblement premiats als Alícia per ‘Clamor’

Els premis de l’Acadèmia de la Música Catalana també s’han lliurat aquesta nit a Hèctor Parra, Arnau Pons, Les Impuxibles, Tarta Relena, Càntut, Cantània, Rosalía, l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya i el programa ‘Efecte Collins’

Premi pòstum a la trajectòria per a Pau Riba

El duo Maria Arnal i Marcel Bagès han estat la formació més guardonada aquesta nit als Premis Alícia, que ha lliurat l’Acadèmia Catalana de la Música a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, amb motiu del Dia de la Música. Maria Arnal i Marcel Bagès han recollit els premis a la millor interpretació i a la producció discogràfica, pel seu últim disc, Clamor (Fina Estampa, 2021).

El premi a l’autoria ha estat per a Héctor Parra i Arnau Pons, per l’obra Constellations; el guardó a la inter-disciplina, per a l’espectacle FAM, de Les Impuxibles, María Velasco i Judit Colomer; el premi al talent emergent, per al duet Tarta Relena; el reconeixement al millor directe ha estat per a l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, per Trencadís; el premi al projecte social, per Càntut, projecte de recerca i difusió del patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines, que recentment ha rebut també el Premi Nacional de Cultura; el premi al projecte educatiu, per a Cantània, l’activitat coral oberta i participativa de L’Auditori de Barcelona; el guardó a la internacionalització s’ha lliurat a Rosalía, i el premi de periodisme musical s’ha concedit al programa Efecte Collins de TVE. A més, com ja s’havia anunciat, es va lliurar pòstumament el premi a la trajectòria a Pau Riba i va ser recollit pels seus fills. També l’Orchestra Fireluche, que va gravar amb Riba el seu últim disc, Segona florada, ha ofert una petita actuació durant l’acte, com també ho ha fet Rita Payés. La gala dels Premis Alícia es pot tornar a veure demà dimecres, a les 23 h, al Canal 33.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona