Altres

El Pacte per la llengua suma un centenar d’aportacions

El procés participatiu estarà obert fins al 16 de setembre, que es tancarà el termini per incloure idees al projecte transversal

El govern ha organitzat presentacions a 15 ciutats de tot Catalunya

El Departament de Cultura tancarà el divendres 16 de setembre el termini per presentar propostes en el marc del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua que es va obrir a l’abril. Actualment, ja s’han rebut més de 120 aportacions que, juntament amb les que arribin en els propers mesos, serviran de base per a la discussió política i l’acord parlamentari que tindrà lloc a la tardor. La prolongació del termini des de final de juny fins a mitjan setembre facilitarà que les entitats puguin fer més propostes col·lectives, organitzar noves sessions de proximitat i que els ciutadans puguin enviar més propostes individuals al portal del Participació ciutadana.

La convocatòria del procés participatiu per part del Govern pretén recollir totes les sensibilitats i propostes de tots els àmbits per impulsar l’ús del català i reforçar-lo institucionalment. Per fer arribar el debat a tots el sectors, la Secretaria de Política Lingüística ha organitzat 12 sessions deliberatives i presentacions a 15 ciutats de totes les demarcacions. A més, entitats de diversos àmbits han respost la crida governamental i ja s’han organitzat més d’una vintena d’actes de proximitat per debatre i formular propostes.

Entre el 16 i el 30 de setembre s’enllestirà la recollida i síntesi de propostes per fer-ne un retorn a la ciutadania i oferir-lo a la taula del Pacte Nacional per la Llengua d’acord amb el calendari anunciat mesos enrere, que preveu que se signi al desembre d’enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona