Música

Tornarà a sonar el Festival Nàutic Jazz Empuriabrava

El festival homenatja Ray Charles, Django Reinhardt i Paquito D’Rivera després de dos anys de pandèmia

Els dies 11, 18 i 25 d’agost tornarà a sonar el jazz a la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava. Després de dos anys de pandèmia, es recupera l’escenari original del Festival Nàutic Jazz amb tres concerts d’homenatge a tres grans figures del Jazz: Ray Charles, Django Reinhardt i Paquito D’Rivera.

L’encarregat de donar el tret de sortida, l’11 d’agost, a la sisena edició del festival és el camerunès establert a França Emmanuel Pi Djob, acompanyat d’un grup de col·laboradors locals, amb el concert d’homenatge a Ray Charles, Ray and Me. El septet omplirà l’escenari amb temes de Charles tan coneguts i populars com ara I got a Woman, What did I say? o Hard times.

El dijous 18 d’agost tindrà lloc el segon concert, en aquest cas de jazz manouche o gypsy swing, un estil creat als anys trenta pel guitarrista Django Reinhardt, amb la influència del jazz americà i la complicitat del violinista Stéphane Grapelli. El trio del mallorquí Biel Ballester, guitarrista de jazz manouche, compartirà escenari amb el guitarrista anglès Robin Nolan, admirat en els principals festivals de jazz manouche. En aquesta ocasió els acompanyarà també la cantant Carrie Lewis. Junts retran homenatge al gran Django Reinhardt.

El tribut a Paquito D’Rivera, el 25 d’agost, tancarà aquesta edició del Festival Nàutic Jazz. Serà la formació S.A.P (South American Project), septet liderat pel trompetista argentí Guillermo Callieri, que interpretarà l’estil del Latin Jazz. En aquest concert oferiran un tribut al músic cubà i màxim exponent del Latin Jazz, amb qui van gravar durant la pandèmia.

Tots els concerts comencen a les deu de la nit i són gratuïts, a la plaça de les Palmeres.

LA XIFRA

2017
any
que es va celebrar la primera edició del Festival Nàutic Jazz Empuriabrava a la plaça de les Palmeres.

El Nàutic Jazz

El Festival Nàutic Jazz d’Empuriabrava és un dels esdeveniments que es van crear per a la celebració dels cinquanta anys d’Empuriabrava i que s’ha mantingut gràcies a la bona acollida que ha tingut des de la primera edició. Tal com explica Xon Hugas, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, “és una activitat pensada per a Empuriabrava i que funciona molt bé. Els amants del jazz l’esperen amb candeletes perquè sempre es poden veure concerts de molta qualitat”. Totes les edicions han reunit grans noms relacionats amb el món del jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA