Arts escèniques

Rita Gironès guanya el premi de teatre Incendia

La bóveda del fin del mundo o la nada aumentada, de la catalana Rita Gironès Blanco resident a Mèxic, ha guanyat el Premi Nacional de dramatúrgia escrita per dones Incendia 2022, que atorga el govern Mexicà a través del Centre Cultural Helénico i la secretaria de Cultura de Jalisco.

La guardonada va ser escollida per unanimitat per un jurat format per les també dramaturgues: Verónica Musalem Moreno, Perla de la Rosa i Silvia Alejandra Peláez Polo. La dotació és de 200.000 pesos mexicans –una mica més de 9.600 euros–, i la producció de l’obra que s’estrenarà i estarà en cartell una temporada en un teatre de Jalisco, el 2023.

La bóveda del fin del mundo o la nada aumentada comença en una zona remota en ple Àrtic on Homm i Clav custodien el Banc Mundial de Llavors, un soterrani on s’emmagatzemen llavors de tot d’espècies vegetals per si hi ha un cataclisme. L’arribada de dos personatges més, una mort i l’aparició d’una capsa sense etiquetar alteren la rutina.

“És una obra que beu del documental i la metateatralitat, amb un ritme excel·lent i una trama molt ben estructurada amb una poètica especial; sens dubte, un text que es potenciarà en escena”, opina la membre del jurat Silvia Peláez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia