Música

L’Hora del Jazz recorda Vinyals

El festival homenatjarà el guitarrista i reivindicarà Tete Montoliu en el 25è aniversari de la seva mort

El festival de l’AMJM ha programat 15 concerts entre l’11 de setembre i el 20 d’octubre

El 32è Festival L’Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu, que organitza l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya ( AMJM ), recordarà el guitarrista Joan Vinyals, que va ser el seu president durant 12 anys i va morir el gener passat als 63 anys, amb un concert que el 12 d’octubre reunirà a la sala Luz de Gas diversos músics amics i col·laboradors de Vinyals com ara Santiago Auserón (Juan Perro), la Companyia Elèctrica Dharma, Judit Neddermann, Víctor Bocanegra, Carme Canela, Laura Simó i Monica Green. En aquest concert, s’hi presentarà també un disc pòstum de Vinyals publicat aquest estiu per Picap, Estol de blaus.

L’Hora del Pati ha programat un total de 15 concerts, que tindran lloc entre l’11 de setembre i el 20 d’octubre al seu tradicional escenari a l’aire lliure de la plaça de la Vila de Gràcia i també en diferents sales de Barcelona, Sitges, Tarragona, Sant Vicenç dels Horts, Girona, Bigues i Riells, Vilafranca del Penedès i Granollers. La programació combina figures de renom amb un alt percentatge de músics joves, i la meitat de les propostes són liderades per dones com ara Elisabet Raspall i Belén Cabanes (Jazztanyoles), Alba Careta, Maria Esteban, etc.

El festival es clourà el 20 d’octubre amb un acte a l’Auditori ONCE de Barcelona en què es reivindicarà el llegat de qui va ser president honorari de l’AMJM, Tete Montoliu (1933-1997), ara que s’acaba de complir el 25è aniversari de la seva mort. Una taula rodona i les actuacions de The Changes i els pianistes Manel Camp, Ignasi Terraza i Xavi Torres, que improvisaran a partir de peces de Tete Montoliu, serviran per “aprofundir en la figura de l’inoblidable pianista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona