Llibres

Quatre dècades de La Setmana

El 40è aniversari de La Setmana del Llibre augmenta l’espai expositiu i les empreses al moll de la Fusta

“Tenim un sistema editorial amb una diversitat, riquesa i qualitat inimaginables fa 40 anys”

Torna La Setmana del Llibre en Català al moll de la Fusta. Tal com destaquen els organitzadors, són quatre dècades d’impuls i promoció del llibre i les revistes en català. En aquesta edició oferiran un ventall d’activitats, amb més estands que en les ocasions anteriors marcades per la pandèmia. Fins al 18 de setembre l’espai del port serà el marc de la cita cultural per tercer any consecutiu.

En el seu quarantè aniversari, La Setmana es consolida com el festival del llibre: un gran espai de trobada entre públic, autors, editors i llibreters al voltant del qual s’han organitzat 300 activitats perquè l’experiència del visitant sigui completa, diversa i enriquidora. Disposarà d’una web on es trobarà la programació, www.lasetmana.cat.

El president de La Setmana, Joan Carles Girbés, ha dit que enguany ambicionen superar els 50.000 visitants de l’any passat, a base d’atreure un públic “més divers i transversal, amb una programació més àmplia i multidisciplinària que mai”. Girbés s’acomiadarà de la direcció després de tres edicions, amb “els objectius marcats acomplerts”: fer-la créixer, convertir-la en un esdeveniment amb “incidència” en el sector i contribuir així a “desestacionalitzar” el calendari literari convertint el setembre en un punt àlgid, al costat de Sant Jordi i Nadal. Presentacions, debats, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures, taules rodones i converses formen una edició especial, que també s’alça com la festa dels escriptors amb els lectors.

Creix en espais i expositors per encabir l’augment d’editorials i llibreries, senyal de la vitalitat que travessa el sector i de la seva potència econòmica. Hi haurà 84 mòduls, 206 segells editorials, 25 llibreries, 13 institucions, 11 universitats i tres associacions. Així mateix, es presentaran al voltant de 150 novetats en català amb la voluntat de valorar l’editorial més enllà de la seva vessant literària.

El president d’Editors.cat, Joan Abellà, destaca: “Parlant de celebrar 40 anys: en aquell moment –als anys vuitanta– als editors en català els va acompanyar la il·lusió del moment, la professionalització de l’ofici i la normalització del català a les aules i als mitjans de comunicació. I amb els alumnes i pares i professors i la consciència social de la importància del que recuperàvem, va esclatar la literatura infantil i juvenil i la de gènere i les traduccions. Avui i gràcies a tots ells i al seu mestratge, tenim un sistema editorial amb una diversitat, riquesa i qualitat inimaginables llavors; passegeu per La Setmana del Llibre en Català i ho veureu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona