Cinema

Tabús i sexualitat

Elena Martín dirigeix el seu segon film, ‘Creatura’, una història marcada per la repressió sexual i el rebuig després d’una ruptura

L’Escala, Blanes, Sant Vicenç de Montalt, Sitges i Barcelona són els escenaris de la pel·lícula

El rodatge de Creatura, el segon film com a directora d’Elena Martín (Júlia ist), va arrencar aquesta setmana a l’Escala, que és un dels escenaris clau del retorn de la directora i també actriu barcelonina. Creatura és una proposta arriscada: un drama ambientat a la Costa Brava que gira entorn de la repressió sexual i el rebuig després d’una ruptura. “He decidit endinsar-me en un món ple de tabús com és la sexualitat infantil femenina, origen d’aquesta repressió inconscient”, precisa la cineasta, que també coprotagonitza la pel·lícula amb Oriol Pla, Àlex Brendemühl i Clara Segura.

El guió l’han escrit la mateixa Elena Martín i Clara Roquet, guionista també de Libertad, Petra i 10.000 km, entre moltes altres pel·lícules. El film narra la història de la Mila i la seva parella quan es muden a un poble de la Costa Brava. Després d’una primera discussió, la Mila comença a advertir que la pèrdua del seu desig prové d’un lloc profund i llunyà però propi. Sola a la seva casa familiar d’estiueig, la Mila reviu algunes de les experiències de la seva infància i adolescència: records que l’ajudaran a entendre l’origen del seu bloqueig, per així poder ser capaç de reconciliar-se amb el seu propi cos i tenir una relació més honesta amb els qui més estima. Durant aquesta setmana, el rodatge s’ha desplaçat per diferents punts del municipi alt-empordanès, com ara la platja de les Muscleres i la Punta, entre d’altres. “Estiuejava cada any a l’Escala, i hi relacionava el relat de les primeres vegades i els primers descobriments, que van ser aquí. També és important el paisatge de la pel·lícula, que és un personatge més”, diu Elena Martín. La productora Marta Cruañas considera que rodar a les mateixes localitzacions on ha passat cada estiu “garanteix un gran atractiu i donarem un punt local al film, rodant sardanes que són típiques de l’Escala”. Blanes, Sant Vicenç de Montalt, Sitges i Barcelona són altres escenaris de la pel·lícula.

Tono Folguera –de Lastor Media, una de les productores del film– afirma: “La costa gironina és un luxe que tenim a les pel·lícules; quan aconseguim prou finançament per poder venir a rodar aquí, el film creix i és un plus que crida l’atenció al mercat internacional.” Pel que fa al rodatge, Cruañas remarca que amb l’Ajuntament de l’Escala “hi ha hagut molt bona col·laboració”. Folguera hi afegeix: “Ens han donat moltes facilitats quant a mobilitat en una època en què encara hi ha força turisme. Ha estat un plaer, però caldria buscar un suport extra per incentivar que vinguin més rodatges a les comarques gironines.” Segons la distribuïdora Avalon, el film està previst que s’estreni durant el 2023 i que tingui un recorregut per festivals internacionals, a més del compromís d’una estrena a l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia