Música

Presenten una ‘sardanova’ multitudinària en una gala

La segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter, impulsada per Giropoma i l’Espai Ter, presentarà aquest vespre a l’auditori de Torroella de Montgrí (20 h, 20 euros) el concert Sardanova 21 , que reunirà mig centenar de músics, cantants i dansaires a l’escenari: el bateria i percussionista Santi Arisa, creador de la sardanova, amb els seus Lakatans; la Cobla Contemporània; l’Agrupació Sardanista Continuïtat, de Torroella, i les corals Nit de Juny i Els Virolets, de l’Escola de Música de Palafrugell.

La gala benèfica aportarà recursos a la protecció dels boscos del Montgrí i el Baix Ter, mitjançant l’adquisició d’un vehicle per a l’ADF Montgrí i un remolc bomba, amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua, per a l’ADF Puig Segalar.

De fet, com recorda Arisa, l’origen de la sardanova està molt lligat a Torroella de Montgrí: “La idea era fer una espècie de big band a la catalana, a partir dels instruments de la cobla més la bateria, la guitarra, el baix elèctric i els teclats.

La Cobla Montgrins va ser la primera que es va atrevir a fer aquest experiment, gràcies a Florenci Trullàs i Jordi Molina. Recordo que assajàvem a Jafre i que, quan havíem de presentar la sardanova en un congrés sardanista a Calella, hi vam anar una mica acollonits perquè no sabíem com la rebrien els més ortodoxos, però va ser un gran èxit.”

La sardanova , que ara celebra el 30è aniversari, continua viva com un gènere que es pot ballar igual que la sardana tradicional. Ho demostraran aquesta nit els dansaires de Continuïtat, en un espectacle en què s’interpretaran una desena de temes i que acabarà amb tots els participants interpretant El cant dels ocells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA