Altres

L’Ateneu Barcelonès i l’Escola d’Escriptura signen un armistici

En un comunicat conjunt, les dues parts s’emplacen a crear “un grup paritari” que estableixi les bases de la seva relació i eviti el conflicte obert per l’amenaça de tancament

La junta directiva de l’Ateneu Barcelonès i els responsables de l’Escola d’Escriptura amb seu a la mateixa entitat s’han reunit aquesta tarda per tal de trobar solucions al conflicte obert en les seves relacions els darrers dies, sobretot arran de les declaracions d’Isona Passola, la presidenta de l’Ateneu, assegurant que la continuïtat de la institució, que comparava amb “una balena embarrancada”, perillava i que s’havia sospesat fins i tot tancar-la.

En un comunicat conjunt fet públic aquest divendres a la tarda, han acordat l’inici d’“un període de diàleg que necessàriament ha de concloure en un nou marc que estableixi les pautes de la relació entre l’Escola i la junta directiva de l’Ateneu Barcelonès”. En el text d’aquest acord, les dues parts manifesten que “més enllà de les direccions respectives s’ha decidit crear un grup paritari per avançar en la seva concreció”. D’aquesta manera, tant l’Ateneu com l’Escola d’Escriptura expressen la seva voluntat de “posar fi a les discrepàncies”, que s’han divulgat a l’esfera pública, i “iniciar una nova etapa d’estreta col·laboració, en interès dels socis i sòcies, dels treballadors i treballadores de l’Escola, del nostre alumnat i de l’Ateneu Barcelonès”.

L’entitat, amb més de 150 anys d’història, està passant per una de les pitjors crisis dels últims anys per la gestió d’Isona Passola, elegida presidenta el 2021, i que han comportat que avui mateix l’escriptor Jordi Coca anunciés que es donava de baixa com a soci, després de quaranta anys de vinculació, acusant la presidenta de considerar l’Ateneu la seva “finca personal”. Mesos abans, ja havien dimitit Joan Safont i Teresa Mañà, membres de la junta, arran de l’acomiadament del director de la biblioteca, Àlex Cosials, i de “l’estil presidencialista” de Passola, amb el qual se sentien incòmodes. El conflicte amb l’Escola d’Escriptura, que aporta a la institució uns ingressos substanciosos en concepte de matrícules dels alumnes, neix quan a principis de mes va recriminar a la junta directiva que amenacés amb el tancament, cosa que ha sembrat la confusió entre l’alumnat, obligat a pagar la quota de soci de l’Ateneu per rebre les classes, mentre que es nega l’accés a les instal·lacions als treballadors que no en són.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda