Cinema

Catalunya ja té festival de cinema budista

La cineasta Doris Dörrie, l’arquitecta Benedetta Tagliabue, el mestre de ioga Xuan Lan, l’escriptor Agustí Pàniker i la lama Guelongma Tsondru són alguns dels convidats de la primera edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya , que tindrà lloc entre avui i el diumenge 23 d’octubre, als cinemes Verdi de Barcelona, amb la crisi climàtica, l’educació i l’equitat de gènere com a eixos temàtics. Montse Castellà, directora del nou festival, subratlla que “és una gran novetat, a la majoria de ciutats importants del món ja fa anys que s’estan fent festivals de cinema budista, però a l’Estat espanyol no se n’havia fet cap mai”. Es tracta d’una iniciativa de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, que aplega les diferents comunitats i tradicions, amb el suport de la Fundació Dharma-Gaia i l’Ajuntament de Barcelona, i la col·laboració de la Buddhist Film Foundation, que ja organitza festivals Los Angeles, Hong Kong...

Valors del budisme

L’objectiu del festival és, segons Montse Castellà, “mostrar els valors i conceptes budistes, com la no-violència, la permanència, la transitorietat..., que no són exclusius d’aquesta religió, a un públic ampli a través del llenguatge cinematogràfic.” Les pel·lícules escollides i els col·loquis posteriors tractaran aquests valors. En total hi ha vuit projeccions de diferents documentals i pel·lícules, la meitat dels quals estaran subtitulats en català i la resta, en castellà. L’alemanya Doris Dörrie, convidada d’honor del festival, presentarà el seu premiat film de ficció Recuerdos desde Fukushima (2016). El tema de l’educació serà abordat a Los educadores felices cambiarán el mundo, amb presència d’Agustí Pàniker. Ha nascut la geshema explora la igualtat de gènere al budisme seguint el camí d’una monja per arribar al grau monàstic més alt. Tindrà un col·loqui amb la lama Guelongma Tsondru. Descending the mountain és un documental que mostra un innovador experiment per expandir la consciència a través de la meditació i els psicotròpics. Estimada terra segueix el compromís per protegir el planeta de tres activistes climàtics durant un setge al districte comercial i administratiu de Londres. Thubten Wanchen, director de la Fundació Casa del Tibet i membre del Parlament tibetà a l’exili, moderarà el col·loqui del documental Lopon sobre un venerat lama i la seva filosofia de vida. Completen la programació dos films de ficció, la producció de Bhutan Lunana: un iac a la classe, nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional, i la coproducció del Nepal i Mèxic Looking for a lady with fangs and moustache.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona