Música

El Neu! torna a les sales i estrena un espai professional

Mishima, Carolina Durante i Ferran Palau, entre la trentena de propostes del festival, del novembre al gener

La novena edició del Neu!, el Festival no internacional de música i altres arts, ha programat una trentena de concerts i altres activitats, entre el 26 de novembre i el 28 de gener, a deu espais diferents de Girona i Salt, entre els quals torna a haver-hi les sales de concerts que el festival dirigit pel músic Xebi SF no va poder utilitzar durant els dos anys més durs de la pandèmia. De la seva dotzena de dies de programació al llarg de dos mesos, tres nits tindran lloc a La Mirona de Salt, on va néixer el festival; tres nits més al Yeah! de Girona, i debutarà com a nou escenari del festival el Sunset Jazz Club, on el 23 de desembre actuarà el trio madrileny Monodrama, entre el jazz i l’electrònica.

La gran novetat del novè Neu!, presentat avui al Saló de Descans del Teatre Municipal pel seu director, acompanyat per Quim Ayats i Albert Piñeira en representació de l’Ajuntament i la Diputació, respectivament –i amb una petita actuació d’Albert Dondarza com a cloenda–, és el Neu! Pro, unes jornades professionals que tindran lloc el cap de setmana del 27 i el 28 de gener al Centre Cultural La Mercè, plantejades com un espai d’encontre per als creadors i la indústria musical, amb un programa format per ponències, taules rodones i actuacions de curta durada, que s’anunciarà d’aquí a un mes.

El Neu! s’obrirà el 26 de novembre amb l’actuació ja anunciada del duet vocal Tarta Relena al Teatre de Salt, en col·laboració amb Temporada Alta. El 2 de desembre, el quartet madrileny Carolina Durante presentarà Cuatro chavales a La Mirona, amb el grup banyolí Eli Rodíguez com a teloner. També a La Miroma, Mishima hi oferirà un concert especial de Nadal el 10 de desembre. El dissabte 17 de desembre, Marialluïsa i Remei de Ca la Fresca actuaran al mercat de La Volta, a Sant Narcís, i el mateix dia a la nit L’Hereu Escampa tocarà al Yeah!

El 21 de desembre, al Truffaut, s’hi estrenarà el curt documental sobre la trobada entre el cantaor gironí Jordi Fornells, el guitarrista Mario Mas i l’escultor Xavier de Torres, en el projecte La ‘O’, que Fornells i Mas estrenaran en directe el 13 de gener a La Planeta.

El 14 de gener, Xicu, el projecte de Cesc Valverde (Ginestà), presentarà al Yeah! Blau , “el millor disc en català de l’any i, probablement de la dècada”, segons Xebi SF. Per al 15 de gener s’ha programat l’espectacle familiar El lloc del desig al Teatre Municipal. Maria Hein presentarà Continent i contingut el 21 de gener al migdia a l’Estació Espai Jove, i el 21 de gener els recuperats Aliment estrenaran el seu Incondicional al Yeah!

El 27 de gener hi haurà programa doble a La Mercè, amb Amaia Miranda i Ernest Crusats (La Iaia), que estrenarà a Girona el seu debut en solitari. L’endemà al migdia, els lleidatans Selva Nua oferiran un concert gratuït també a l’auditori de La Mercè.

El 28 de gener, el Neu! recuperà la seva essència primigènia amb un petit festival dins del festival a La Mirona, en el qual actuaran Rufus T. Firefly, b1n0, Chaqueta de Chándal, Gáldrick, Iris Deco i Xebi SF, que presentarà el seu recent Hola Elefante, amb foodtrucks, exposicions i parades de vinils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda