Música

Crítica

música

Samara Joy, futura gran dama del jazz

Si a Cécile McLorin Salvant se l’assenyala habitualment com una de les grans dames del jazz del moment, Samara Joy, que hi va actuar dilluns, té uns quants números de la rifa per erigir-se en una de les del futur. Ho va fer palès amb un recital al Conservatori del Liceu –Joan Chamorro, Rita Payés, Carme Canela, Ignasi Terraza, entre d’altres primeres espases jazzístiques del país, fruint a les butaques– en què força sovint va semblar mentida que la cantant del Bronx novaiorquès –contenta com un gínjol d’estrenar-se a Barcelona, on va tenir temps de comprar-se el vestit que lluïa i, de passada, anar a veure el dia abans el concert de McLorin Salvant– tot just tingui vint-i-dos anys i hagi publicat dos discos.

Jazz clàssic i atemporal en l’òrbita de Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald o Carmen McRae amb temes –emocionants April in Paris i, també, Guess who I saw today, via Nancy Wilson– que la cantant, acompanyada d’uns continguts però ben eficaços Vincent Bourgeyx (piano), Mathias Allamane (contrabaix) i Malte Arndal (bateria), va abordar amb una emotivitat impròpia d’algú que, és clar, no ha viscut encara en la seva pell les alegries i desgràcies que amaguen aquestes cançons.

Amb somriures i esments a Barcelona cada dos per tres, Joy, que a primera hora de la tarda havia ofert –amb participació d’Andrea Motis– una de les trobades amb estudiants que impulsa el festival amb el mecenatge de la Fundació Ferrer Salat, va acomiadar-se davant un públic dempeus i entusiasmat que, algun dia, presumirà d’haver vist quan tocava una de les grans dames del jazz del futur. Chapeau.

Samara Joy
54è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona
Conservatori del Liceu, 24 d’octubre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen