Música

‘Motomami’ accelerada

Rosalía triomfa de nou als Grammy llatins, amb premi també per a Las Migas

La cantant de Sant Esteve Sesrovires va endur-se quatre guardons, inclòs el de millor disc

Amb quatre dels nou premis als quals aspirava a la butxaca, inclòs un dels més preuats (millor àlbum de l’any), Rosalía va erigir-se dijous a la nit a Las Vegas en una de les guanyadores dels Grammy llatins, dels quals ja va poder assaborir la mel l’any 2019, quan va obtenir-ne cinc per El mal querer.

Motomami, tercer disc de la cantant de Sant Esteve Sesrovires, va imposar-se dijous a Jorge Drexler, Marc Anthony i Christina Aguilera, entre d’altres, en la categoria de millor àlbum i va obtenir tres gramòfons daurats més: millor disc de música alternativa, millor enginyeria de gravació i millor disseny artístic (feina compartida per un equip format per Rosalía, la seva germana Pili, Ferran Echegaray, Viktor Hammarberg i Daniel Sannwald). Quan la cantant va pujar a l’escenari per rebre el reconeixement al millor àlbum va assenyalar Motomami, publicat el mes de març passat, com el disc que “més li ha costat de fer” però, a la vegada, com el que li havia donat més “alegries”. Rosalía va donar també les gràcies a l’Amèrica Llatina “per la inspiració”, al seu país per no deixar-la “caure” i a “l’amor de la seva vida”, el cantant Rawl Alejandro, que no va tenir la mateixa sort que ella i no es va endur cap dels cinc Grammy als quals estava nominat.

Rosalía, que dijous a Las Vegas va interpretar Hentai, La fama i Despechá amb un vestuari diferent per a cada cançó, reprendrà el dia 25 a Portugal la gira de Motomami, que encara ha de passar per places d’importància com l’O2 Arena de Londres i l’Accor Arena (antic Paris Bercy) de la capital francesa.

Las Migas, també

La 23a edició dels premis Grammy llatins, d’altra banda, serà recordada també per les barcelonines Las Migas, que van ser distingides amb el premi a millor disc de flamenc per Libres. El grup, sorgit l’any 2004 a l’entorn de l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’integren actualment Marta Robles a la direcció, composició i guitarra, Carolina La Chispa a la veu, Alicia Grillo a la guitarra i Roser Loscos al violí.

Jorge Drexler –que va ser distingit amb set premis i va declarar-se “fan” de Rosalía– i Bad Bunny, guanyador en cinc categories, van ser els dos artistes amb més guardons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda