Música

Projecte Mau: “Ara obro un altre cicle i vull fer fressa”

El músic gironí Jordi Dalmau passa d’un disc fet tot sol a ‘Del silenci al crit’, gravat amb una quinzena de músics

Quatre anys i una pandèmia després del seu debut discogràfic en solitari amb l’EP El viatge silenciós, Projecte Mau publica el seu segon disc, amb alguns canvis substancials: a diferència del disc el 2018, que Jordi Dalmau (Girona, 1970) va gravar pràcticament tot sol, ara l’ànima de Projecte Mau s’ha envoltat d’una quinzena de músics per enregistrar les 6 cançons de Del silenci al crit. En realitat, els títols dels dos discos ja ho diuen gairebé tot. “Ara obro un altre cicle i vull fer fressa, amb banda”, explica Dalmau, històric de l’escena musical gironina dels anys noranta com a membre del grup Fred de Peus. Una altra diferència substancial respecte al primer disc és que Del silenci al crit sí que està disponible a les plataformes digitals. També hi ha una singular edició física del disc, en una memòria USB en forma de guitarra, que es troba dins d’una capsa sobre una espècie de niu amb un gran simbolisme per a en Mau: “Aquest és com el meu treball de final de curs de tota la meva carrera musical fins ara.” La petita guitarra conté, a més de les sis cançons, els dos videoclips que han avançat l’edició del disc – El ball de tu i jo i No m’atabalis–, a més del seu making of, fotografies i altres extres. Aquesta edició, limitada i numerada –“Deixo triar el número”– es pot adquirir a través del seu Instagram .

Projecte Mau es mou en una òrbita estilística que en Mau defineix així: “Folk-pop-rock dels anys noranta, amb algunes cançons que s’apropen més a Dylan o Falsterbo i altres, més als Rolling Stones, però també hi ha temes que sonen més a country i altres, més a funky. Projecte Mau no té un estil en què pugui ser classificat.” Aquestes sis cançons es van començar el 2019, pocs mesos després d’El viatge silenciós, amb la idea de gravar-les el 2020, però llavors “va passar el que va passar”. “El meu primer disc va ser també la meva primera experiència real d’estudi i vaig gravar-hi alguns temes que ja tenia des de feia anys, perquè portava una motxilla molt gran. En aquest disc he madurat la meva manera de fer, en part gràcies al temps afegit que m’ha donat la pandèmia. Són cançons que han nascut del meu dia a dia, de tal com em desperto i del que desitjo.” El disc, gravat al Centre espai d’arts escèniques de Sarrià de Ter, es clou amb una preciosa balada acústica, IXQNO?, cantada en duet amb Anna Gratacós, coneguda com Madamme Mustash.

Projecte Mau és Jordi Dalmau com a músic i compositor, però també com a activista que treballa per buscar espais per a la música d’autor, a El Foment de Girona o amb l’associació Rodautors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia