Còmic

còmic

Manga Barcelona bat el seu rècord amb 163.000 visitants

La directora, Meritxell Puig, fa una valoració “molt positiva” del traslladat del saló a la Fira Gran Via

El 28è Manga Barcelona ha superat l’objectiu que s’havia fixat: amb els 163.000 visitants d’enguany ha superat el rècord d’assistents del 2019, situat en 152.000 persones. En declaracions a l’ACN, la directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, ha manifestat que estan molt contents i ha valorat “molt positivament” la nova ubicació del saló, que en aquesta edició s’ha celebrat a la Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. “L’any passat vam decidir que havíem de venir aquí i no ens vam equivocar, era el moment de fer-ho”, ha dit Puig, que ha assenyalat que l’edició del 2022 ha estat “un gran èxit”.

El Manga Barcelona s’ha celebrat des de dijous a la Fira Gran Via, i ha ocupat els palaus 4, 6 i 7 amb 82.000 metres quadrats amb un 6% més d’expositors. Puig ha indicat que “tot ha anat rodat” amb molt públic que han anat fluint dins dels pavellons.

La directora del Manga Barcelona ha assenyalat que el recinte de Fira Gran Via ha agradat molt als visitants, que també han valorat positivament les dates del saló, així com el repartiment dels estands i els escenaris. També ha estat molt celebrada la tornada dels autors japonesos. “Ha estat un gran repte perquè al Japó no es viatja tant encara”, ha reconegut.

Puig ha declarat que les dates del Manga Barcelona es mantindran en el futur i l’any vinent tornaran pel pont de desembre. “Ens veurem al desembre del 2023 a la Fira Gran Via, mentre que el Còmic Barcelona seguirà a Montjuïc”.

Per altra banda, Puig ha fet una valoració positiva del bon moment que viuen el manga i l’anime en català. “Estem molt contents que editorials com Planeta Cómics o Norma Editorial, entre d’altres publiquin títols en català”. De fet, aquest dissabte Planeta Cómics anunciava que començarà a publicar en català l’any 2023 alguns dels seus títols més populars com One Piece, Ranma1/2 i Haikyu.

Com es va anunciar dijous, Spy x family (IVREA), de Tatsuya Endo, va guanyar el premi al millor manga shonen del 28è Manga Barcelona; Signos de afecto (Arechi Manga), de Suu Morishita, el millor shojo; Atelier of witch hat (Milky Way Ediciones), de Kamome Shirahama, el millor seinen i Tokyo girls (Planeta Cómic), d’Akiko Higashimura, el millor josei. El shonen és la variant del còmic japonès adreçada especialment a nois i el shojo és la variant per a noies, mentre que el seinen i el josei està dedicat a un públic més madur. Fidel de Tovar i Dani Bermúdez reben el guardó al millor manga d’autor espanyol per El tiempo de los tres (Norma Editorial).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona