Música

Lady Blackbird, The Temptations i The Main Squeeze, al Black Music Festival

El cartell també comptarà amb les actuacions de Lachy Doley i Momi Maiga

Les bandes nord-americanes Lady Blackbird, The Temptations i The Main Squeeze són els tres primers caps de cartell confirmats del Black Music Festival , segons han anunciat els impulsors de la iniciativa. El certamen, previst per al març del 2023, amplia per primera vegada en 21 anys el seu radi d’acció i a més dels escenaris habituals de Girona, Salt, Fornells de la Selva i Torroella de Montgrí també aterrarà a Mallorca amb un concert de Los DelTonos i Roulotte. Altres artistes confirmats pels organitzadors són els de Lachi Doley o Jack Broadbent, així com Momi Maiga, Clarence Bekker Band o Live Choir. Les entrades pels primers concerts anunciats es posen a la venda el dijous 15 de desembre.

El concert de Lady Blackbird tindrà lloc l’11 de març a l’Auditori de Girona, el mateix escenari que servirà perquè, el 25 del mateix mes, The Temptations ofereixin l’únic concert que faran arreu de l’Estat. També serà únic, en aquest cas a Europa, el concert que oferirà el grup de Los Angeles The Main Squeeze a la sala La Mirona de Salt el 3 de març.

El festival també comptarà amb l’organista de blues soul rock australià Lachy Doley (25 de març a La Mirona); el senegalès resident a Catalunya Momi Maiga, que combina jazz ètnic amb flamenc i sonoritats de les seves arrels (10 de març al Centre Cultural La Mercè de Girona); el guitarrista britànic Jack Broadbent (26 de maç al Centre Cultural La Mercè); el cantant de Surinam resident a Barcelona Clarence Bekker (18 de març a la Pista Crec Sant Daniel de Girona); el duet madrileny de rock Kamikaze Helmets (18 de març a la Posta Crec Sant Daniel), i el grup de gospel-funk de Barcelona Live Choir (12 de març a La Sitja, a Fornells de la Selva).

A més, el Black Music Festival acollirà l’espectacle Disco Fever de la Black Music Big Band amb l’Ensemble Jove Orquestra De Les Comarques Gironines, que repassarà èxits de la música disco. Serà el 17 de març a l’Espai Ter, a Torroella de Montgrí.

Pel que fa al concert a Mallorca, el 4 de març la Sala Zombies de Sa Pobla acollirà les actuacions dels càntabres Los DelTonos i dels mallorquins Roulotte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda