Música

Una Girona de conte, al nou vídeo coral participatiu de la Fundació ‘la Caixa’

És un conte de Nadal al ritme de ‘Carol of the Bells’, del compositor ucraïnès Mikola Leontòvitx, que ha unit més de 150 veus de participants amateurs en un vídeo ambientat a la ciutat

La Fundació ”la Caixa” llança #JoCanto Carol of the Bells, del compositor ucraïnès Mikola Leontòvitx, un nou projecte participatiu que ha unit més de 150 veus amateurs i que ha convertit la ciutat de Girona i el seu centre històric en un conte de Nadal. Aquesta iniciativa, que va néixer en plena pandèmia en una aposta per la trobada digital, segueix el seu periple i es consolida en format presencial amb l’objectiu de brindar l’oportunitat a cantants aficionats de participar en un projecte audiovisual professional sota la direcció d’Igor Cortadellas.

La peça, compartida a través de YouTube al web de la Fundació ”la Caixa”, es converteix en un conte de Nadal que comença amb el repic de les campanes de la catedral de Girona i amb un solo que es va estenent a diferents cantants i que il·lumina diversos finestrals de les ribes del riu en una freda nit de Nadal.

Després, els cantaires –de totes les edats– es dirigeixen amb fanalets al centre històric de la ciutat. Tots es troben als peus de les majestuoses escales de la catedral de Girona i les pugen amb il·lusió acompanyats de l’orquestra. Quan són a dalt i en un gest poètic, alliberen al cel aquests punts de llum per portar el so de les campanes arreu del món.

En el vídeo hi han participat els cantaires de Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, dirigits per Josep Vila, i també els cors gironins Gospel d’Aro, Cor Gospel Girona, Cor Maragall, Cor Preludi i Coral Xàntica. També formen part del vídeo, rodat durant dues setmanes, un grup de participants individuals vinguts de diferents punts del territori català i cantants de Barcelona Ars Nova, tots dirigits per Mireia Barrera i acompanyats de l’orquestra GIO Symphonia.

Tot això, sota de direcció d’Igor Cortadellas, la direcció de fotografia de Nils Dalmases, la direcció d’art i attrezzo de Sara Andújar i Lea Martínez, la direcció escènica de Sergi Estebanell i l’edició de Marc Campà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA