Música

Keith LaMar presentarà ’Freedom First’ des del corredor de la mort al Black Music Festival

El festival suma Lisa & The Lips, Vargas Blues Band , Joe Louis Walker, Clara Gispert i Blackfang al cartell de la 21 a edició

El Black Music Festival segueix sumant propostes úniques al cartell de la seva 21a edició. El gran nom d’aquest nou avançament és el projecte Freedom First, el primer disc de la història firmat per un artista condemnat per assassinat al corredor de la mort d’una presó d’Ohio. El presoner és el poeta Keith LaMar, que va ser sentenciat a mort fa més de 28 anys per un crim que assegura que no va cometre. L’any 2020 una sèrie d’activistes van crear el projecte Freedom First per generar consciència sobre el seu cas. Els creadors del projecte van organitzar una sèrie de concerts de jazz als carrers de Nova York durant els quals LaMar participava via telefònica. Entre aquests activistes hi ha el pianista català resident a Brooklyn Albert Marquès, que ha ideat i produït aquests concerts per transformar-los en el primer disc de LaMar. Al Black Music Festival presentaran aquest disc amb Keith LaMar participant amb una gravació en directe.

També s’afegeixen al cartell el súper-grup de soul funk Lisa & The Lips, format per músics americans i espanyols liderats per Lisa Kekaula que té una energia física i potència vocal inapel·lables; Vargas Blues Band, el projecte personal de Javier Vargas, un dels guitarristes més sol·licitats de l’estat que ha col·laborat amb artistes com Miguel Ríos; el guitarrista, cantant i compositor americà Joe Louis Walker -autor de vint-i-cinc àlbums- capaç de transcendir el blues de la costa oest; la cantant catalana Clara Gispert que presentarà el seu primer projecte personal on barreja música clàssica europea i la tradició del jazz; i la banda de hip hop castellonenca Blackfang que beuen també del jazz i el funk.

El Black Music Festival va anunciar fa uns dies el primer gruix d’artistes del cartell amb grans noms internacionals com The Temptations Review feat. Glenn Leonard, Lady Blackbird, The Main Squeeze, Lachy Doley i Jack Broadbent; així com talent estatal i nacional com Momi Maiga, Clarence Bekker, Kamikaze Helmets, Live Choir i l’espectacle Disco Fever de la Black Music Big Band amb l’Ensemble Jove Orquestra De Les Comarques Gironines. A més a més, va anunciar el primer concert en la història del festival a Mallorca amb Los Deltonos i Roulotte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona