Art

La Generalitat inverteix en projectes immersius

El departament de Cultura de la Generalitat, en el marc de l’aposta per l’impuls de la cultura digital i les tecnologies immersives, ha publicat la resolució definitiva de concessió de subvencions per un valor total d’1,3 milions d’euros destinades a projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa de suport cultural és la proliferació temàtica i territorial d’experiències immersives que incorporen la innovació i la tecnologia a les propostes i polítiques culturals del país. Les subvencions han anat destinades a artistes, entitats i empreses, garantint el desenvolupament de 71 projectes i espais immersius.

Entre els projectes culturals subvencionats, hi ha experiències immersives de diferents tipologies que impacten en gairebé tots els àmbits i disciplines artístiques i culturals: realitat virtual, realitat augmentada, realitat mixta, mapatge i espais immersius.

Cal destacar que un 50% de les subvencions atorgades són per a fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, cosa que demostra la vitalitat creativa arreu del país.

Les tecnologies immersives són una de les prioritats de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, creada al principi d’aquesta legislatura per donar suport a totes aquelles expressions artístiques innovadores que articulen i fomenten les sinèrgies entre art, cultura i tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda