Cinema

Crítica

cinema

Una família inesperada

Entre l’intimisme i la consciència social, com també entre la subtilesa emocional i els brots de sentimentalisme, el cineasta japonès Hirokazu Koreeda va abordant una diversitat de famílies (més o menys acomodades o més o menys desestructurades) amb els seus secrets i mentides, ferides, pèrdues i absències: Ningú no ho sap, Still walking, Miracle, De tal pare, tal fill, La meva germana petita, Un assumpte de família, La veritat.

A Broker, rodada a Corea del Sud, Hirokazu Koreeda hi construeix una família tan inesperada com fràgil que no se sustenta en els vincles sanguinis, encara que en formi part una dona jove que vol procurar que el seu fill tingui una bona família d’acollida: després d’abandonar-lo en una “caixa de nadons”, se’n penedeix i, en una mena de road movie inclassificable, acompanya en tal recerca dos “venedors de criatures”.

Podria semblar que, a la manera de tantes pel·lícules actuals, Koreeda il·lustra un tema sociològic: “el tràfic de nadons”, lligant-ho al del fet que hi ha dones que no se senten capaces d’assumir la criatura que han tingut. Tanmateix, a diferència de tants de casos, el tema es dilueix a través de la construcció d’uns personatges amb la seva complexitat i ambigüitat moral. Això sense sobreposar-hi un judici, que, en tot cas, hi és envers una societat hipòcrita i cruel que exclou, que margina, que fa que algunes mares hagin d’abandonar els seus fills, cosa que fa que d’altres puguin vendre’ls i comprar-los. Encara més: Koreea fa atenció als seus intèrprets per captar-hi una emoció, un gest imprevist que dona vida al contingut de les imatges més enllà del relat que s’hi explica .

Broker
Director: Hirokazu Koreeda
Intèrprets: Lee Ji-Eun, Song Kang-ho, Gang Dong-won
Corea del Sud, 2022


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda