Música

El director de Jardins Pedralbes adverteix que “el festival està en perill”

Martín Pérez, que ja va tenir problemes l’any passat amb l’Ajuntament, diu que la Generalitat encara no ha concedit el permís per utilitzar el recinte i això impedeix la contractació d’artistes

El director del festival Jardins Perdralbes, Martín Pérez, ha advertit aquest dimecres que l’esdeveniment “està en perill” i “és possible que aquest any no se celebri”, després de deu edicions que l’han convertit “en un dels més importants d’Europa”. Segons ha avançat Pérez a La Vanguardia i ha confirmat en declaracions a EFE, la Generalitat encara no ha concedit oficialment el permís que l’empresa promotora Concert Studio necessita per utilitzar els Jardins de Pedralbes en els mesos d’estiu i, “aquesta lentitud en la formalització dels tràmits ens impedeix la contractació d’artistes”.

Segons ACN, Concert Studio esgrimeix que fa un any i mig que esperen un conveni i disposen d’una carta firmada per la secretària general de la Presidència durant el mandat de Quim Torra en què se’ls autoritza a celebrar-lo també aquest any. La Generalitat, de la seva banda, garanteix el futur del certamen però defensa que s’ha de convocar un concurs –que es resoldrà a finals de març– perquè hi ha una segona promotora interessada en organitzar-lo.

“Al món de la música els acords amb grans artistes es tanquen amb molt temps d’antelació i les llargues que ens està donant la Generalitat ja ens han fet perdre la possibilitat de contractar estrelles de la talla de Norah Jones i Bob Dylan”, ha afirmat Pérez.

El Festival Jardins de Pedralbes se celebra anualment als jardins de la part alta de la Diagonal i pel seu escenari a l’aire lliure han passat figures com Patti Smith, Elvis Costello, Mariah Carey o Sting.

L’any passat, Concert Studio va tenir els primers problemes amb les administracions quan l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que era necessari convocar un concurs públic perquè hi havia una altra empresa interessada a dur a terme un esdeveniment cultural al mateix espai durant les mateixes dates. Finalment, només es va presentar al concurs l’empresa que presideix Martín Pérez –tot i que s’havia especulat que també hi estava interessada Clipper’s Live, organitzadora del Festival de Cap Roig, que prèviament també havia gestionat Concert Studio– i el festival barceloní es va celebrar entre el 7 de juny i el 24 de juliol.

Posteriorment, l’ajuntament va cedir la gestió de l’espai a la Generalitat i ara depèn de la direcció general de Patrimoni, dins de la Conselleria d’Economia. “Ha canviat l’Administració que gestiona l’espai però novament ens trobem amb problemes burocràtics inassumibles per a una empresa que organitza concerts. Hi ha un altre tipus d’activitats culturals que no necessiten tanta antelació per organitzar-se, però un festival amb grans estrelles no es pot improvisar i, si la Generalitat no soluciona el tema amb celeritat, Jardins de Pedralbes no es podrà celebrar”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen