Cinema

La Filmoteca revisa l’obra d’Agnès Varda amb un cicle

Comença avui al Truffaut amb ‘La pointe courte’ i clourà, el 27 de març, amb ‘Els espigoladors i l’espigoladora’

Abans que ho fessin els homes de la Nouvelle Vague, Agnès Varda (Ixelles, 1928-París, 2019) va realitzar, l’any 1954, el seu primer llargmetratge, La pointe courte, en què conviu un document sobre un barri de pescadors de Seta amb la representació d’una parella en crisi. Com explica Imma Merino, des d’aleshores i fins que va morir, Varda va crear imatges cinematogràfiques “amb la voluntat de testimoniar el real i, alhora, d’expressar l’imaginari propi: una tensió que fa que la seva obra es mogui entre el documental i la ficció, la naturalitat i l’artifici, la vida i la representació, la realitat i el somieig”.

I de la diversitat de la seva filmografia, el cinema Truffaut ha programat un nou cicle de la Filmoteca a partir de la selecció d’una mostra significativa amb obres a través de què es pot resseguir unes constants del seu cinema.

S’enceta avui, precisament amb la projecció de La pointe courte (1954) en una única sessió, a les 20.30 h. Dilluns serà el torn de La felicitat (Le bonheur, 1964), rodada en part als paisatges que van pintar els impressionistes seguint el curs del Sena a la rodalia de París. Daguerrotips (Daguerréotypes, 1967), documental protagonitzat pels comerciants i veïns del barri de Varda, el carrer Daguerre, es podrà veure el 27 de febrer, mentre que Una canta, l’altra no (L’une chante, l’autre pas, 1977), amb un fort component feminista, es projectarà el 6 de març. El 13 de març, hi ha programada Sense sostre ni llei (Sans toit ni loi, 1985), que gira al voltant de l’aparició del cadàver d’una rodamon. I, ja en la recta final del cicle, dues altres propostes, Jacquot de Nantes (1991) i Els espigoladors i l’espigoladora (Les glaneurs et la glaneuse, 2000), rodada amb càmera digital per primera vegada, en què retrata persones que recullen coses que altres llencen o desaprofiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen