Llibres

La revista ‘L’Avenç’ es deixarà de publicar en paper

S’editarà només en format web a partir de l’abril

La direcció pren aquesta decisió per problemes econòmics

La longeva revista cultural L’Avenç deixarà de publicar-se en paper i s’editarà només en format web a partir de l’abril. Així ho ha explicat el director de la publicació des del 1999, l’historiador Josep Maria Muñoz (Barcelona, 1959). La darrera edició en paper de la revista, nascuda al 1977, coincidirà amb el número 500 i els seus 46 anys d’història. El motiu d’aquesta decisió, que el director de L’Avenç ha qualificat de “traumàtica”, és la falta de suport econòmic per part de les institucionals i capital privat i la progressiva reducció de subscriptors. En la nova etapa, la direcció reforçarà els llibres i altres projectes que estan emprenent. Actualment s’està treballant en un nou L’Avenç digital i en el projecte relacionat amb els llibres, tot i que no es descarta publicar alguns números especials en paper de forma puntual. En qualsevol cas, si no hi ha canvis d’última hora, L’Avenç deixarà de ser a revista “tal com l’hem coneguda fins ara”.

En un entrevista a Catalunya Informació, el director de la revista, Josep Maria Muñoz, ha deixat clar que la publicació “s’ha d’aguantar pels seus subscriptors” més enllà del suport públic. “Estem en un canvi de paradigma en la manera de comunicar-nos, de llegir, de relacionar-nos amb l’escriptura i això té unes conseqüències”, ha reflexionat.

Per a la direcció de la revista, arribar al mig miler de números haurà estat una “fita”. “Era un bon moment per deixar-ho i anar engegant els altres projectes”, ha apuntat Muñoz, que ha comentat que intentarà que no hi hagi un gran lapse de temps entre la posada en marxa de la nova web i el darrer número en paper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen