Arts escèniques

Dansa Metropolitana torna a ballar al metro

La sisena edició del Dansa Metropolitana torna al metro, després del parèntesi de la pandèmia. Si inicialment tots els municipis s’unien per la línia subterrània, ara això ja s’ha eixamplat amb municipis als quals s’accedeix a través de Rodalies i els Ferrocarrils. No hi ha previst, per ara, però, que la dansa entri als vagons i estacions que no siguin del metro.

El festival de festivals manté la màgia de coordinar la programació entre 12 municipis (i teatres de Barcelona on es programa habitualment) i ser l’oportunitat per atrapar nou públic i alhora donar suport a companyies emergents. Del 9 al 26 de març es programen més de 300 activitats en què, a més de les 118 funcions, s’hi comptabilitzen 29 pel·lícules i un centenar d’activitats per al públic i per a les escoles. L’acció es programa a Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Destaquen noms internacionals com ara els dels grans ballets d’Acosta Danza, Béjart Ballet Lausana, Ballets Jazz de Mont-real i el Ballet Nacional de Marsella. De l’Estat espanyol arriben propostes com ara el flamenc de Rocío Molina i María Moreno, l’arrel basca de Kukai Dantza i el segell personal d’Alessandra García i Alberto Cortés.Enguany, l’arquitecte i coreògraf Toni Mira impulsa el Projecte Liminar: programar dansa en espais patrimonials que es troben en moments de transformació. La incorporació de Sabadell (Ca l’Estruch) i Granollers (Roca Umbert) ha permès que es multipliquin les capacitats de residència i acompanyament. Per exemple, hi ha una desena de coproduccions que s’ha triat a través d’una comissió entre els diferents Ajuntaments. També hi ha una selecció en els espectacles de sala i de carrer i que, sovint, es busca donar-los una palanca per a promocionar-los en futures coproduccions en teatres públics. El festival no ha volgut afegir més municipis en aquesta edició per la proximitat de les eleccions municipals, perquè aquesta decisió d’un govern podria condicionar el que en surti més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS