Arts escèniques

El ‘Max d’honor’ al Tricicle compensa les ‘0’ nominacions

La companyia, que es va acomiadar dels escenaris amb ‘Hits-Chimpum’ al Liceu mai havia rebut cap nominació en els anys de carrera

Van rebre el Premi especial de la Crítica 2020 a Barcelona

Tricicle rebrà el Premi Max d’Honor de 2023 en la gala que es prepara el 17 d’abril a Cadis. La Fundació de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) atorga la distinció als components de la icònica companyia catalana Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans “per la seva esplèndida i prolífica carrera, farcida d’èxits, fins a arribar a ocupar un lloc destacat en la història de les arts escèniques” i per crear un llenguatge escènic i un segell propis, de caràcter universal. La fundació també ha valorat la “mestria i genialitat” en l’art del mim del Tricicle i ha aplaudit que hagin “ennoblit i encimbellat” tant la comèdia com el teatre gestual i fet riure milions d’espectadors d’arreu del món. El Tricicle agraïen el premi, en una entrevista a Efe, tot recordant que això “compensa que mai abans fóssim nominats” als Max. Un comentari simpàtic similar van pronunciar en l’entrega del Premi Especial als Premis de la Crítica 2020 a La Villaroel (l’anunci del seu comiat va ser el 2018, però s’ha anat allargant per l’aturada de la seva temporada al Coliseum a causa de la Covid i per l’estima del públic que ha omplert cada funció fins llavors). Al desembre passat, amb només cinc funcions al Liceu, es van acomiadar amb el seu últim espectacle Hits-Chimpum! amb totes les entrades venudes.

Per als membres de Tricicle, el premi marca “l’intermedi” de les seves carreres, ja que “fins ara hem estat Tricicle, i ara serem individus que havien estat Tricicle i que es dediquen a altres projectes”: Carles Sans, per exemple, continua amb el seu monòleg Per fi, sol! en què repassa les anècdotes de 43 anys de trajectòria de la companyia; Paco Mir segueix promovent adaptacions, direccions i produccions a la cartellera catalana i estatal; i Joan Gràcia, per la seva banda, ocupa el càrrec de director artístic d’un dels grans cabarets de l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda