Arts escèniques

Llàcer dirigirà ‘The producers’ el musical més ambiciós

La productora de ‘La jaula de las locas’ i de ‘Cantando...’ preveu un pressupost superior a 2,7 milions

Es farà en castellà tot i que avança l’opció de preparar un nou muntatge de gran format en català

The producers serà el quart musical que Àngel Llàcer dirigeix amb Nostromo live, després de La jaula de las locas, La tienda de los horrores i Cantando bajo la lluvia. L’obra arrencarà temporada el 15 de setembre (ja es poden comprar les entrades de les prèvies) i preveu estar tot l’any al Tívoli. El productor Jordi Sellas i el director Àngel Llàcer afirmen que aquest és el seu muntatge més ambiciós: superarà el 2,7 milions d’euros de pressupost de Cantando... És el musical més car produït a Catalunya aquest segle XXI, remarca Sellas. Admeten que The producer és un títol menys icònic de les propostes anteriors, però que aspiren a posicionar-lo gràcies a la fidelitat del públic amb els seus treballs anteriors. The producers es va estrenar el 2001 i recupera el film homònim estrenat el 1967.

Què ha de passar perquè Nostromo live produeix un espectacle musical de gran format en català? Avui no és assumible, comenta el productor. Tot i això, avança que s’han iniciat converses amb el departament de Cultura per poder fer viable una producció que fes temporada a Barcelona i una petita gira per Catalunya de les dimensions de gran format. La preocupació per visibilitzar el català en espectacles de gran consum (com són els musicals) persegueix la mateixa ambició de produir grans títols de cinema pròximament, (repetint l’aventura de Pa negre o Incerta glòria). Per a Sellas, també ajudaria que els teatres públics assumissin el repte d’afrontar una coproducció, com és el cas de Molt soroll per no res (TNC, 2015) o Guys & dolls (TNC, 1998).

Què es pot explicar de The producers? Es tracta d’una comèdia d’embolics amb un humor negre (“hi haurà esvàstiques amb purpurina”, adverteix Llàcer) de les peripècies d’uns productors d’espectacles, que arribaran a la fama pel camí més inesperat possible.

A l’hora que s’han posat a la venda les primeres entrades, també s’ha obert la convocatòria de casting per a un repartiment que exigirà bona dosi de ball però també de cant (del 27 al 30 de març), perquè tots els personatges tenen major presència escènica que els títols anteriors de Nostromo. Es repeteix el triumvirat de Llàcer, el músic Manu Guix i la coreògrafa Miryam Benedited. No ha transcendit si Llàcer podria aparèixer a escena. Enric Cambray, això sí, farà de codirector d’escena, de la mateixa manera que Guix tindrà un codirector musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA