Cinema

cinema

Medalla d’Or cinematogràfica per a Carme Elías

Debutant amb “L’orgia” de Francesc Bellmunt el 1978, l’actriu catalana estrenava l’any passat un documental sobre la seva carrera i anunciava que pateix Alzheimer

L’actriu catalana Carme Elías acaba de ser reconeguda amb la Medalla d’Or 2023 de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya per la seva extensa trajectòria “en papers difícils i de molta bellesa” des dels anys 70. L’acadèmia espanyola destaca la fusió entre direcció i interpretació com a element essencial per a la carrera cinematogràfica, teatral i televisiva d’Elías, que ha treballat amb Francesc Bellmunt, Pere Portabella, Isabel Coixet, Fernando Fernán-Gómez, Pedro Almodóvar, Javier Fesser, Carlos Vermut o Claudia Pinto, segons informen agències.

Carme Elías va debutar el 1978 amb L’orgia de Francesc Bellmunt i va continuar carrera amb Demasiado joven para morir viejo, El rey pasmado, Los peores años de nuestra vida, La flor de mi secreto, El año del diluvio o Camino, entre altres. La seva carrera culmina amb tres pel·lícules de la directora veneçolana Claudia Pinto, una de les quals, Aquí, ahora, és un documental del 2022 sobre els 50 anys de carrera d’Elías, que el març del mateix any va anunciar que patia Alzheimer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia