Música

Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat, doctors honoris causa

Els cantants han estat investits amb aquesta distinció de la UB per la seva contribució en la música popular catalana

Els cantants Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat han estat distingits aquest dilluns doctors honoris causa per la Universitat de Barcelona. Els honors concedits per la universitat històrica tenen un motiu clar: la “renovació de la música popular catalana en el marc de la recuperació de la llengua i la cultura i contra l’extermini cultural del franquisme” que van protagonitzar a través del grup Els Setze Jutges. En el discurs dels cantautors, han fet una defensa de la llibertat i de la música com a canal d’expressió fonamental.

Precisament, Serrat ha assegurat que es viu un moment d’“indefensió” amb aquells que “només volen llibertat per a ells” i “raspen” en espais de llibertat deixant la resta “despullats” de llibertat. Per això, ha insistit que cal batallar cada dia per mantenir la llibertat. D’altra banda, Maria del Mar Bonet ha lamentat que l’essència feixista estigui en auge i que intenti prohibir “tot allò que no els agrada”. “Això proporciona la sensació que tornem enrere en certes coses”, ha afegit.

Els dos cantautors, que conserven la complicitat intacta dalt dels escenaris, han interpretat plegats la ’Cançó de l’amor petit’ en uns moments de pell de gallina. Alhora, Bonet ha cantat ‘Madona de sa cabana’ i Serrat, ‘Pare’.

Justament, Serrat va fer l’any passat una gira de comiat dels escenaris, que va cloure a finals de desembre amb un emotiu concert al Palau Sant Jordi. Ser investits doctors honoris causa és la cirereta del pastís a dues carreres musicals extenses imprescindibles de la música catalana.

No és la primera vegada que la UB concedeix aquesta distinció a emblemes de la música: ja ho va fer amb les sopranos Victòria dels Àngels i Montserrat Caballé, així com els directors Ricardo Mutti i Jordi Savall. Però sí que és el primer cop que es reconeix la música popular catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS