Música

La 15a Mostra Cambrils Jazz&Blues programa set concerts en l’edició “més internacional”

Guy Salamon Group, The Dam Jawn acompanyat de Dick Oatts i Imaga Mondo són alguns dels artistes que actuaran al certamen

La 15a Mostra Cambrils Jazz & Blues, que se celebrarà del 19 de març al 21 de maig, ha programat set concerts enguany. Segons ha informat l’ACN, els organitzadors han presentat aquest dijous el cartell d’una edició on actuaran formacions de jazz i blues de “gran nivell” amb músics procedents de Catalunya, els Països Baixos, Alemanya, Veneçuela, Israel o els Estats Units. Entre ells destaquen Guy Salamon Group, The Dam Jawn, acompanyat de Dick Oatts, el nou projecte Dani Nel·lo Organ Trio o el duet de Miguel Talavera i Joan Pau Cumellas. La programació la completen els músics locals Joan Claver Trio, Pau Terol i el projecte internacional Imaga Mondo.

La banda Guy Salamon Group serà l’encarregada d’obrir el certamen el diumenge 19 de març en un concert que se celebrarà a la Cripta de l’Ermita. El barceloní Dani Nel·lo, que lidera el Dani Nel·lo Organ Trio, serà el segon a actuar i ho farà el dissabte 1 d’abril. També passaran per l’escenari del festival el reusenc Pau Terol i el músic de Vila-seca, resident a Cambrils, Joan Claver, ambdós amb els seus respectius trios, el 16 i 29 d’abril. Els responsables del certamen també han programat el projecte de la violinista resident a Cambrils d’origen veneçolà Leonor Falcón, batejat com a Imaga Mondo. L’actuació es farà el 13 de maig al Teatre del Casal i comptarà amb la col·laboració especial de la cantant de Nova York Noa Fort.

També al Teatre del Casal, hi actuarà la banda formada per cinc joves músics de l’escena jazz d’Amsterdam, The Dam Jawn. Ho faran amb el tarragoní Joan Fort a les seves files el pròxim 20 de maig. “The Dam Jawn vindrà reforçat d’una llegenda del jazz procedent de Philadelphia, el saxofonista Dick Oatts, un talent indiscutible del saxo alt, considerat per molts com a mestre de mestres”, assenyalen des de l’organització. La cloenda anirà a càrrec del duet Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas. L’últim concert està previst per al diumenge 21 de maig al local Scarlett i serà gratuït .

130 concerts des del 2010

L’edició d’enguany tanca un cercle que ha permès veure més de 130 artistes de jazz i blues a Cambrils des del 2010, procedents de Catalunya i també de l’escena internacional. Aquesta edició “especial” recupera alguns artistes que ja havien actuat en altres edicions com és el cas de Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas, Pau Terol o Joan Claver. Les entrades anticipades ja estan a la venda i ronden entre 10 i 12 euros. L’organització ha previst un abonament per als sis concerts de pagament de 40 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda