Música

premis enderrock

Els Enderrock premien Oques Grasses, Els Catarres i Julieta

El grup osonenc Oques Grasses va rebre ahir els premis per votació popular al millor artista i al millor directe, durant la gala de la 25a edició dels Premis Enderrock de la Música Catalana, que s’ha celebrat a l’Auditori de Girona. També han estat reconeguts en diferents categories per la votació popular Mariona Escoda (artista revelació), Els Catarres (millor disc de pop-rock, per Diamants), Jazzwoman (millor disc de música urbana, per Atlantis) i Julieta, que ha rebut el premi al millor disc de cançó d’autor, per Ni llum ni lluna, que també ha aconseguit el guardó d’artista revelació en l’apartat de premis decidits per la crítica especialitzada. De fet, aquesta ha estat la primera vegada a la història en què els projectes liderats per dones han estat majoritaris en els Premis Enderrock tant del públic com de la crítica.

La resta dels premis decidits pels lectors i lectores de la revista, els únics que ahir al vespre eren encara una incògnita, es van repartir així: Pep Gimeno Botifarra va rebre el guardó al millor disc de folk, per Ja ve l’aire; Rigoberta Bandini, el premi al millor disc en llengua no catalana, per La emperatriz; The Tyets, el premi a la millor cançó, per De l’1 al què, i Lildami, el premi al millor videoclip per Supermercat, a més dels guardons ja fets públics en els últims dies a Andrea Motis i Manel Fortià, a l’apartat de jazz; el Cor Jove Amics de la Unió i Kebyart, en música clàssica, i De Paper i Dagoll Dagom & Damaris Gelabert, per Bye Bye monstre, en l’apartat de música familiar, dedicat a la memòria de Xesco Boix.

En una gala presentada per Andreu Juanola i Alba Riera, es van lliurar també els premis Enderrock d’Honor a Esquirols i l’Enderrock a la Trajectòria a Marina Rossell, així com altres reconeixements com ara el Premi Joan Trayter a Roger Rodés com a millor productor. A més, s’hi van lliurar els Enderrock de la crítica a Marala i Rosalía, que van compartir el premi al millor disc de l’any; Antònia Font, millor artista de l’any; Xarim Aresté, que va rebre el premi al millor disc de pop-rock per Ses entranyes, i altres guardons com ara els lliurats a Anna Andreu, Arnau Obiols i Flashy Ice Cream, en una gala que, com sempre, va reunir alguns dels noms més destacats de l’escena musical catalana i uns quants polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú