Art

Art contemporani lúdic pels infants a la Fundació Joan Miró

Estrena dissabte la mostra col·lectiva ‘Amics Imaginaris’ amb propostes de nou artistes que conviden a imaginar altres mons

La Fundació Joan Miró fa una aposta aquest dissabte per apropar l’art contemporani d’una manera més amena i lúdica als visitants, sobretot als infants, estrenant una mostra col·lectiva amb els treballs de nou artistes que conviden a imaginar altres mons possibles agafant-se a la idea de dels amics imaginaris amb els que poden jugar els infants. Una idea que sempre va generar l’interès del propi Miró, segons explica la cap d’exposicions de la Fundació i comissària d’aquesta mostra, Martina Millà, ja que estava fascinat, com tot el moviment surrealista, “pel món imaginatiu dels infants i la seva capacitat d’inventar universos paral·lels”, segons recull ACN.

S’hi podran veure obres de Paola Pivi, Kasper Bosmans, Polly Apfelbaum, Meschac Gaba, Afra Eisma, Pipilotti Rist, Martin Creed, Erwin Wurm i Jeppe Hein que presenten nou instal·lacions que conviden al diàleg amb els visitants i, en molts casos, a la seva participació col·laborativa. Moltes d’aquestes obres s’exposen per primera vegada en un museu espanyol. Milà ha comentat que l’esperit participatiu de la mostra “convida a fer una reflexió sobre els nostres cossos i les sensacions dins d’un centre d’art, amb peces que conviden a prendre consciència i a interactuar-hi”, de manera que el visitant ja forma part de la mateixa obra d’art, i considera que aquesta és una manera molt diferent d’aproximar-se a l’art contemporani com a espectador passiu i que només “va assimilant temes”.

Darrera del caràcter participatiu i lúdic de la mostra hi ha subjacents alguns temes de reflexió contemporània, afegeix Milà, com la multiculturalitat, l’ecologia, el feminisme i la qüestió queer.

El projecte es complementa amb una programació amb activitats per a tots els visitants, amb una mirada especial cap al públic familiar i jove, així com un catàleg en forma de llibre infantil a partir d’un relat de Claudia González Caparrós il·lustrat per Milimbo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós