Música

Premià de Dalt acollirà al maig la segona edició del festival Endofest

El certamen vol visibilitzar la malaltia de l’endometriosi i recaptar fons per a la seva investigació

Premià de Dalt acollirà el proper 6 de maig la segona edició de l’Endofest, un festival solidari per donar a conèixer l’endometriosi i recaptar fons per a la seva investigació. La impulsora d’aquesta iniciativa per visibilitzar una malaltia “silenciada” encara que afecti una de cada deu dones és Anna Bassols, una jove de 32 anys que l’any passat, en la primera edició del certamen, va aconseguir recaptar 17.516 euros.

La plaça de l’Espolsada de Premià de Dalt serà l’escenari, durant tot el dia, dels concerts de Ramon Mirabet, El Pot Petit, Delafé y las Flores Azules, Núria Cortacans, Carla Sanz, el DJ Ernest Codina i la DJ Marina Agustín. També hi haurà un espai gastronòmic amb foodtrucks, una zona infantil i un mercat amb productes especialment dirigits a les dones. Les entrades de l’Endofest estan ja a la venda al compte d’instagram del festival (https://www.instagram.com/endofest_oficial/).

L’endometriosi és una malaltia crònica que es produeix quan el teixit que recobreix l’úter creix i s’implanta fora de la cavitat original. Provoca forts dolors i problemes associats com ara infertilitat, anèmia i ansietat. Encara que és la malaltia ginecològica més comuna entre les dones, triga una mitjana de deu anys a ser diagnosticada.

Bassols explica qua quan els metges li van posar nom al que ella tenia es va “alliberar de part de la frustració i el sentiment d’incomprensió però alhora van aparèixer molts dubtes i pors”. Ha decidit combatre-les, explica, “amb superació, motivació, empenta i il·lusió” i és per això que va decidir organitzar aquest festival, que compta amb el suport de l’ajuntament de Premià de Dalt. Els diners que s’obtinguin de la venda de les entrades de la segona edició del certamen es destinaran a l’equip d’investigació en endometriosi de l’Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia