Patrimoni

barcelona

Rehabilitaran el Portal de la Pau com a centre d’interpretació i seu del port

Es recuperaran el vestíbul original amb les escales i la sala hipòstila, el saló amb coberta de volta i les terrasses

L’edifici que es va construir del 1903 al 1907 va néixer com a embarcador de passatgers però aviat es va convertir en seu corporativa

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) rehabilitarà l’edifici històric del Portal de la Pau del port de Barcelona que dona entrada al Moll de la Fusta. L’edifici també conegut com a Junta d’Obres del Port perquè va acollir aquest organisme de gestió des del 1918 es reformarà per mitjà d’un contracte de 17,28 milions i un termini d’obres previst de 18 mesos per tal de convertir-lo en el Centre d’Interpretació del Port per explicar la infraestructura i la seva relació amb l’economia i la vida de la ciutat però també com a seu corporativa de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB). En la planta baixa es recuperarà el vestíbul d’entrada original, les escales i la sala hipòstila mentre a la primera planta es reformarà el gran saló amb coberta de volta ornamentada. S’habilitaran dues sales per a les reunions del consell de l’Autoritat Portuària i pel despatx de la presidència de l’organisme. En la planta d’altell hi haurà serveis i despatxos i a la coberta es recuperaran les terrasses comunicades amb el vestíbul principal.

Construït entre 1903 i 1907, l’edifici va ser dissenyat per l’enginyer i aleshores sotsdirector d’obres del port, Julio Valdés i Humarán, i té la façana coronada pel conjunt escultòric Barcelona protegint la Marina i el Comerç de l’artista Joan Serra i Pau. Funcionant inicialment com a embarcador de passatgers i restaurant de luxe, des del 1918 va acollir la Junta d’Obres del Port que posteriorment esdevindria l’organisme Port Autònom i avui és l’Autoritat Portuària. De fet, fins el 2010 va ser la seu de l’APB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen